Zakaj sem jaz jaz?

Zakaj sem jaz jaz? - Gwenaëlle Boulet, ... [et al.] | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Gwenaëlle Boulet, ... [et al.]
DIMENZIJA
4,57 MB
IME DATOTEKE
Zakaj sem jaz jaz?.pdf
ISBN
9743851501317

OPIS

Odprto in spodbudno razmišljanje o življenju!Delo francoskih avtorjev je namenjeno otrokom od 8. leta naprej. Temeljna življenjska vprašanja, ki si jih začnemo postavljati v teh rosnih letih – in si jih potem postavljamo do konca življenja – osvetljuje v luči krščanske etike. Odkrito, odprto in spodbudno razmišljanje o življenju!Otroci si zastavljajo veliko vprašanj in radi razmišljajo. Knjiga prinaša izbor nekaterih zanimivejših filozofskih vprašanj o življenju in ponuja izvirna izhodišča za razmišljanje. Zakaj sem jaz jaz? Dekleta in fantje – kdo smo? Kaj je družina? Kako pomembni so v življenju prijatelji? Kaj je tisto, kar nas resnično osrečuje? Kaj je ljubezen? Zakaj nas je kdaj strah? Kaj pomeni uspeti v življenju? Avtorji k vsaki od tém pristopajo na filozofski način in pri tem izhajajo iz krščanskih vrednot. Kakšne odgovore na ta vprašanja lahko najdemo v Svetem pismu? Kako je o tem govoril Jezus? V tej luči razmišljamo o vélikih življenjskih vprašanjih. To, da smo kristjani, namreč ne pomeni le, da verujemo v Boga, ampak da krščanski pogled na svet tudi živimo.O avtorjihSodelavci francoske katoliške revije Filotéo (avtorice: Gwenaëlle Boulet, Anne-Laure Fournier-Le Ray, Marine Gérald de Malartic, Sonia Goldie, Lucie Tour, Noélie Viallet, in ilustratorji: Clotka, Clément Devaux, Nicolas Hubesch, Martin Jarrie, Pascal Lemaître, Frédéric Rébéna, Béatrice Rodriguez, Anne Simon), namenjene otrokom, so strokovnjaki različnih humanističnih smeri. Odprtost in argumentiranost njihovih stališč tudi v naš prostor prihaja kot dobrodošla osvežitev.

Naša osnovna naloga je omogočiti čim bolj celostno in zgodnjo obravnavo otrokom z avtizmom in njihovim družinam. Jaz študiram na fakulteti za socialno delo in tudi že uporabljam nekaj slovenskih besed, predvsem v pogovoru s prijatelji,« pravi. »Družimo se z ljudmi, ki so prijazni do nas, čeprav smo naleteli tudi na rasiste. Jaz sem jež, ti pa ne, jaz sem važič, ti pa ne, tebe vsak takoj pozabi, mene pa nobeden! Opiši važiča ježa! Zapojmo skupaj! Odgovori na vprašanja 1.

.] In ko bom šel ter vam pripravil prostor, bom spet prišel in vas vzel k sebi, da boste tudi vi tam, kjer sem jaz.« Vendar apostoli ne razumejo, da govori o svojem odhodu v nebesa. Jaz sem lovec na svetlobo. V črni se najlažje izražam s pomočjo svetlobe, kako priti v globino in iz globoke teme tudi ven.

POVEZANE KNJIGE