Teci!

Teci! - Igor Karlovšek | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Igor Karlovšek
DIMENZIJA
12,51 MB
IME DATOTEKE
Teci!.pdf
ISBN
8377115879603

OPIS

Preizkušnja, ki jo je življenje namenilo petnajstletni dijakinji Barbari iz Celja, pusti posledice za vse življenje. Drobižek z jeklenimi mišicami, rojena tekačica, najde moč v teku, kjer že trka na vrata reprezentance. A tudi mogočni nasprotnik, lokalni veljak, ne drži križem rok. Poskrbi, da njeni zgodbi o zlorabi ne verjameta ne policija ne tožilstvo, na sodišču pa Barbara brez pomoči odvetnikov nima veliko možnosti. Bo kljub vsemu zmagala resnica?O deluSocialno-psihološki mladinski roman, v katerem je avtor želel prikazati majhnost in nemoč običajnega človeka, ki se mu kriminalne zadeve dejansko dogajajo in se bori proti sistemu in pokvarjenosti. Upodobil je zgodbo o spolni zlorabi mladoletnice, ki se sama z mamo bori proti velikemu politiku, ki mu je dovoljeno vse. Ozadje je trenutno ozračje v Sloveniji, ki je na meji nečesa, čemur bi lahko skoraj rekli kriminalno dogajanje, kjer lovke pokvarjenosti in skorumpiranosti sežejo v vsako poro.O avtorjuIgor Karlovšek (1958) je sicer po poklicu odvetnik, a že več kot tri desetletja piše televizijske in filmske scenarije, radijske igre in romane. V mladinskih romanih zna verno upodobiti probleme odraščajoče generacije. Za svoje mladinsko delo Gimnazijec je l. 2005 prejel nagrado večernica.

Mamljivo tudi za popolnega začetnika, kot je nekdanji svetovni boksarski prvak Dejan Zavec. Registrska tablica je bila spet modra in obrnjena na Teci, Forrest, teci. Natakar, ki je sredi večerje zamenjal natakarico - seveda se je prejšnja natakarica prišla poslovit in predstavit novega natakarja -, je prinesel račun.

Redna cena: 32,96 € Skrij Poglej ve ... »Delaj, teci, živi je knjiga, ki sporoča, da vsi ne moremo biti Kenijci, skoraj vsi pa smo lahko maratonci.« - Janez Penca, revija Vrhunski dosežek »Iskrena, srčna in prepričljiva knjiga.« - Saša Vodovnik, knjigarna ZDAJ Tek na smučeh je priljubljena oblika rekreacije (fotografija je simbolična). Foto: EPA Na Pohorju je v teh dneh zimska idila, snega je več kot dovolj, tekaške proge pa, tako pravijo, urejene kot že dolgo ne.

POVEZANE KNJIGE