Pismo za kralja

Pismo za kralja - Tonke Dragt | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tonke Dragt
DIMENZIJA
5,6 MB
IME DATOTEKE
Pismo za kralja.pdf
ISBN
2071336049589

OPIS

Pozno ponoči, sredi priprav na posvetitev v viteza, šestnajstletnega Tiurija zmoti prošnja za pomoč. Njegova odločitev je usodna. Prelevi se v sla s skrivnostnim pismom za kralja Unauwena onkraj gorovja. Od njega je odvisna usoda kraljestva. Mu bo uspelo prepotovati temačne gozdove, prebroditi reke in premagati gorovja? Se otresti sovražnikov, ki bi za pismo ubijali, in zaupati pravim ljudem, ki bi mu nesebično pomagali? Kako naj izpolni težko nalogo, ne da bi se izdal, kdo je, in vendar ostal zvest svojemu poslanstvu?Vznemirljiva in prelepa zgodba o viteštvu, pogumu, zvestobi, tudi o prijateljstvu ter spoznavanju sveta in samega sebe. Zgodba o popotovanju junaka, ki ga oblikuje in odlikuje boj proti zlemu – o čemer govorijo vse največje legende.O avtoriciTonke Dragt (1930), z viteškim nazivom odlikovana nizozemska pisateljica in likovnica, je pred 50 leti napisala in ilustrirana pričujoči kultni roman za mladino, ki ima zveste navdušence že v več kot 15 deželah in zajeten kupček nagrad.Najpomembnejše nagrade: nagrada mladinski roman leta (1963), nagrada zlato pero (1963), državna nagrada Nizozemske za mladinsko literaturo (1976) in najuglednejša, redko podeljena nizozemska nagrada: pero peres (2004).

(MŠ) Pismo za kralja, avtorica Tonke Dragt, prevajalka Mateja Seliškar Kenda . Tiuri se je vzravnal in pogledal k oknu.

Obkrožen je s skupino mladih kavbojev, ki so tam sredi tedna na praksi. Ima veliko srebrno spono na pasu in dolge brke, ki mu na vsaki strani ust padajo navzdol kot zakrivljena konca ... 2.

POVEZANE KNJIGE