O zgodbah

O zgodbah - Richard Kearney | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Richard Kearney
DIMENZIJA
9,74 MB
IME DATOTEKE
O zgodbah.pdf
ISBN
1725609175429

OPIS

Že v predgovoru pokaže, da so zgodbe njegova ljuba tematika, saj prisrčno obuja spomine na otroštvo, ki so ga pripovedi obogatile. Recenzija knjige O zgodbah: Živimo, da pripovedujemo V časih, ko so nastajali tako imenovani modernistični filmi, so nekateri kritiki zlasti o Antonionijevih filmih govorili: »Pa saj nimajo nobene zgodbe… Tu se nič ne dogaja.« A so se oglasili tudi drugi, ki so trdili: »Kako da ne. Prav nič je tisto, kar se dogaja.« Zgodba o ustanovitvi Rima je opisana v tradicionalnih zgodbah, ki so jih že stari Rimljani ohranjali kot najzgodnejšo zgodovino svojega mesta v smislu legend in mitov.Najbolj poznan od teh mitov in morda najbolj znan od vseh rimskih mitov je zgodba o Romulu in Remu, dvojčkih, ki jih je kot dojenčke volkulja dojila v 8.

Dodaj v košarico Šepet nevidnega morja, dvanajst tablet svinca. Dušan Jelinčič ... Irski filozof Richard Kearney v svoji knjigi O zgodbah - imamo jo v slovenskem prevodu Andreja E.

POVEZANE KNJIGE