Nevarne svečanosti

Nevarne svečanosti - Vlada Urošević | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vlada Urošević
DIMENZIJA
10,90 MB
IME DATOTEKE
Nevarne svečanosti.pdf
ISBN
7459029741419

OPIS

Vlada Urošević je pesnik, pisatelj, kritik, esejist, prevajalec, literarni znanstvenik in profesor primerjalne književnosti. Nekaj časa je delal kot kulturni urednik na makedonski nacionalni televiziji in urejal skopsko literarno revijo Razgledi. Je dopisni član mednarodne Akademije Mallarme v Parizu, redni član evropske pesniške akademije v Luksemburgu in član Makedonske akademije znanosti in umetnosti. Francoska vlada mu je podelila naziv vitez reda umetnosti in literature, nato pa še oficir reda umetnosti in literature za njegov prispevek k približevanju francoske poezije makedonski publiki. Uredil je nekaj antologij makedonske, jugoslovanske in francoske literature. Veliko del je prevedel iz makedonščine v srbščino, iz francoščine pa je v makedonščino prevedel dela naslednjih avtorjev: Baudelaire, Rimbaud, Apollinaire, Breton, Michaux, Bosquet.Izbor poezije in kratke proze, ki ga držite v rokah, z močnimi barvami ilustrira ustvarjalna načela, ki jih je avtor orisal v spremnem trodelnem avtopoetičnem eseju. Pripravil ga je avtor v sodelovanju s prevajalko. Pesmi so nabrane iz preglednega izbora njegove poezije, objavljenega v prvem (od desetih) zvezku izbranih del z naslovom Zvezdni sadovnjaki (Ѕвездени овоштарници), ki ga je leta 2004 objavila založba Magor iz Skopja, prozna besedila pa iz zbirke Sedma stran kocke, ki je izšla leta 2010 pri isti založbi.

Nevarne lastnosti so sledeče: eksplozivnost, radioaktivnost, oksidativnost, vnetljivost, strupenost, jedkost, dražljivost, rakotvornost, mutagenost, nevarnost za okolje itd. Razvrstitev nevarnih snovi.

oktobra 2019.Med nevarne odpadke sodijo:• odpadna olja• odpadna škropiva, zdravila in drugi fitofarmacevtski pripravki• odpadne barve, laki ... 2 Izvleček Simbolika zemlje in vode v sodobni makedonski poeziji Magistrsko delo z naslovom Simbolika zemlje in vode v sodobni makedonski poeziji se ukvarja z raziskovanjem prisotnosti simbolov zemlje in vode v poeziji Vlade Uroševića, Nikole Madžirova, Katice Kjulavkove in Nikoline Andove Šopove. Knjiga s poezijami Ko Una. Pri dobavitelju 21,87 € 24 €.

POVEZANE KNJIGE