Nemško-slovenski zgodovinski slovar

Nemško-slovenski zgodovinski slovar - Niko Hudelja | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Niko Hudelja
DIMENZIJA
10,22 MB
IME DATOTEKE
Nemško-slovenski zgodovinski slovar.pdf
ISBN
4559772297665

OPIS

Pričujoči Nemško-slovenski zgodovinski slovar je razširjena in popravljena verzija Nemško-slovenskega zgodovinskega glosarja (2010) in Nemško-slovenskega zgodovinskega slovarja (2012). Slovar nadaljuje začrtano usmeritev in pomeni dopolnilo in nadgradnjo obeh predhodnih izdaj. Obsega okrog 40.000 gesel in podgesel (besednih zvez, frazeoloških zvez, kolokacij, funkcijskih glagolov). Številne dopolnilne razširitve pri novih geslih in geslih, ki so bila že vključena v obeh prejšnjih izdajah, se nanašajo na vse nivoje slovarske obdelave. Kljub tipološko raznovrstnim in obsežnim razširitvam pa je z metodološkega vidika pomembno poudariti, da slovar ohranja vse značilnosti zgradbe geselskega članka, določene že v predhodnih izdajah in tako kontinuirano vzdržuje temeljno zasnovano slovarsko strukturo, kar po eni strani omogoča lahko primerljivost in preglednost, obenem pa tudi konceptualno odprtost za nadaljnje dopolnjevanje.

Seznam kvalifikatorjev: angl ... Dvosmerni žepni slovar vsebuje približno 10.000 besed iz sodobnega nemškega jezika. Iztočnice so razvrščene po abecedi, zapisane po novih pravilih nemškega pravopisa in opremljene s slovničnimi podatki: zapisu nemškega samostalnika sledijo ustrezni določni člen ter sklonske končnice za rodilnik ednine in imenovalnik množine, pri nepravilnih glagolih sta zapisani obliki za preterit ... Digitalna knjižnica Slovenije - dLib.si.

Obsega okrog 40.000 gesel in podgesel (besednih zvez, frazeoloških zvez, kolokacij, funkcijskih glagolov ... zgodovinski slovar. niko hudelja 9 789612 378417.

POVEZANE KNJIGE