Menihi maratonci z gore Hiei

Menihi maratonci z gore Hiei - John Stevens | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
John Stevens
DIMENZIJA
6,75 MB
IME DATOTEKE
Menihi maratonci z gore Hiei.pdf
ISBN
5440812017201

OPIS

»Če sta duh in telo združena, ni nič neuresničljivo. Prizadevaj si doseči najvišje in univerzum bo nekoč tvoj!« je starodavna modrost tendaijevskih menihov, katerih osrednja in najpomembnejša religiozna praksa je – gorski maraton. In to ne eden. Menih, ki se odloči, da bo najvišje stanje duha dosegel s pomočjo tendaijevske prakse, naredi po strmih pobočjih gore Hiei nad starodavnim Kjotom v stotih dneh sto maratonskih razdalj. In ko opravi s prvim 100-dnevnim obdobjem, ga čaka obdobje sedmih let, v katerih bo pretekel tisoč maratonskih oziroma ultramaratonskih razdalj, saj bo v zadnjem 100-dnevnem obdobju vsak dan pretekel dvojno maratonsko razdaljo. Športni dosežki teh svetih mož, ki po gorskih stezah tekajo oblečeni v starodavna oblačila in obuti v preproste, iz vrvi spletene sandale, so še toliko bolj neverjetni, če vemo, kako poteka njihova \'regeneracija: v vadbenih obdobjih spijo zgolj kakšne tri ali štiri ure na dan, obroki so skromni in strogo veganski, sestavni del vadbe pa so pogosti dolgotrajni najstrožji posti v popolni osami.Knjiga Johna Stevensa, Menihi maratonci z gore Hiei, je pripoved o izjemnih duhovnih možeh, ki bi prav lahko veljali za najboljše vzdržljivostne športnike našega časa, ki pa se ne ženejo za tako banalnimi nagradami, kot so pokali, medalje ali trenutek televizijske slave, temveč upajo na razsvetljenje tukaj in zdaj - na največ, kar lahko doseže človeško bitje. Hkrati pa nam Stevens, tudi sam budistični duhovnik in športnik, odstira skrivnostno okolje svete gore Hiei nad Kjotom, posebnosti budizma starodavne ločine tendai in zgodovino japonske religiozne kulture.

Pogoji poslovanja; Zgodovina maratona. Ime "maraton" izhaja iz grške legende o grškem vojaku Filipidu, ki je pretekel pot od Maratona do Aten, da bi sporočil zmago grške vojske nad Perzijci.Po tej zgodovinski, a nepotrjeni zgodbi je Filipid ob prihodu v Atene zaradi napora umrl. Menihi maratonci z gore Hiei / John Stevens ; fotografije Tadashi Namba ; [prevedla Brumen Polona, Andrej Poznič].

V njej popiše vzdržljivost in neupogljivost japonskih menihov, ki v sedmih letih pretečejo tisoč maratonov in ultramaratonov, medtem pa izvajajo tudi meniške obrede. Če vas je ta knjiga pritegnila, morda posežete še po še čisto svežem delu Menihi maratonci z gore Hiei, ki jo je napisal Johna Stevens (1947), sicer tudi budistični menih, v njej pa je popisal nepredstavljivo vzdržljivost in neupogljivost japonskih menihov, ki se podredijo neverjetni preizkušnji, v kateri v sedmih letih pretečejo ... Menihi maratonci z gore Hiei John Stevens 24,00 € Dodaj v košarico Umetnost spanja Skrivnost, kako ponoči bolje spati: za srečnejši, mirnejši in uspešnejši dan Rob Hobson 15,99 € Dodaj v košarico John Stevens : MENIHI MARATONCI Z GORE HIEI (Ciceron) »Če sta duh in telo združena, ni nič neuresničljivo. Prizadevaj si doseči najvišje in univerzum bo nekoč tvoj!« je starodavna modrost tendaijevskih menihov, katerih osrednja in najpomembnejša religiozna praksa je - gorski maraton. Maratonci odjíždí na MS v Gyoru .

POVEZANE KNJIGE