Meksikajnarji V

Meksikajnarji V - Marijan Pušavec, Zoran Smiljanić | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marijan Pušavec, Zoran Smiljanić
DIMENZIJA
8,21 MB
IME DATOTEKE
Meksikajnarji V.pdf
ISBN
4364186796243

OPIS

Zoran Smiljanić in Marijan Pušavec sta po desetih letih predanega dela zaključila zadnji, peti album prezrte zgodovinske sage o meksikajnarjih, Slovencih, ki so se šli borit v Mehiko za habsurškega nadvojvodo Maksimilijana. »Roman v slikah« je najobsežnejši izdelek v naši stripovski preteklosti tudi v založniškem smislu.Bukla: Že na začetku ste napovedali, da bo izšlo pet delov. Smiljanić: Zelo zgodaj sva zakoličila zgodbo in razparcelirala, kaj se bo v posameznem delu zgodilo, in že na začetku sva definirala naslove albumov: Miramar, Laibach, Meksiko!, Sierra Madre in Queretaro. V prvem delu bo Maks zapustil Miramar, Tone pa svoj dom, v drugem bo Maks prišel v Mehiko in začel z reformami, Tone se bo uril v Cukrarni in na koncu prispel v Mehiko, v tretjem se bo zgodilo to in to, v četrtem še to in to, v petem pa razrešitev in konec.Iz intervjuja z avtorjem Zoranom Smiljanićem v reviji Bukla, št. 126

Smiljanić, Zoran ; Pušavec, Marijan. Vrsta gradiva - strip ; leposlovje za odrasle Založništvo in izdelava - Ljubljana : Umco, 2006-<2016> Jezik - slovenski ISBN - 961-6445-50-2; 961-6445-51-0; 978-961-6445-85-6; 978-961 ... Meksikajnarji (Smiljanić & Pušavec) Post by .

Še celo v tem ni mu po sreči izteklo, da bi bil v Mehiko dobil tistih 300 slavčekov (Nachtigall), ki… Recenzija Bukla. Pred kakimi petimi leti mi je Zoran Smiljanić, avtor zgodovinskega stripovskega eposa Meksikajnarji, razlagal o svojem veleprojektu, stripovski seriji petih albumov, v kateri si je zadal združiti izvirno slovensko historično zgodbo z avanturističnimi časi Mehike devetnajstega stoletja. Meksikajnarji 5 - Queretaro Trda - 13.

POVEZANE KNJIGE