Med drevesi

Med drevesi - Jani Virk | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jani Virk
DIMENZIJA
6,82 MB
IME DATOTEKE
Med drevesi.pdf
ISBN
8650442708721

OPIS

… saj kdo pa navsezadnje ve, ali je bolj resnično to, kar živimo, ali to, kar sanjarimo ali sanjamo.Zbirko zgodb Med drevesi povezujejo točke preloma v življenju posameznikov, a ti prelomi niso poročila o velikih pokih, temveč o subtilnih, komaj slišnih razpokah, ki pa bistveno spremenijo pogled na življenje. Tako se Mirsadove sanje, ki jih sanja namesto in za sina, razblinijo zaradi razloga, ki ga ne more razumeti; Petru T. življenje, ki ga je poznal, razpada v spomin, a na drugi strani ga prehiteva že novo; Klavdiju se na prvi službeni poti v tujino v tovornjaku pojavi mlada begunka; študent teologije v Londonu, iz strahu pred ljubeznijo, pristane v vrtincu nočnega življenja … 7 kratkih in manj kratkih zgodb opisuje življenjske zgodbe na videz povsem nepovezanih posameznikov, toda pozornemu bralcu ne bo ušlo, da je – kot vedno znova ugotavljamo – svet manjši, kot se zdi, in da nas vesoljne niti povezujejo na presenetljive načine.

Narodnost: slovenska književnost. Po daljšem premoru se avtor vrača z zbirko sedmih kratkih zgodb.

januar 2021 ob 23:16 Najbolj sveže in aktualne novice iz Slovenije in sveta, intervjuji, kolumne, odlične zgodbe iz sveta športa, avtomobilov in trendov Ob knjigi sedmih zgodb Med drevesi se še enkrat zavemo, kakšen mojster pripovedovanja je Jani Virk. Jani Virk je v zbirki Med drevesi poustvaril rahlo ravnovesje med poetičnim in občutenjem absurdnega, vendar na človeški, malodane topel (necamusovski) način.

POVEZANE KNJIGE