K območnim poročilom

K območnim poročilom - Blaž Božič | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Blaž Božič
DIMENZIJA
10,74 MB
IME DATOTEKE
K območnim poročilom.pdf
ISBN
6286129153546

OPIS

K območnim poročilom, tretja pesniška zbirka Blaža Božiča, je melanholično odisejsko tavanje po urbanih pokrajinah Ljubljane in Bruslja, katerih ceste, trgi in lokali, organsko spojeni s spomini in vtisi lirskega subjekta, se pred bralčevimi očmi prikazujejo v krpah prizorov, v zabrisani, tekoči naraciji, prerešetani z nizi asociacij, literarnih navezav in z gosto mrežo subjektivnih, skoraj hermetičnih metafor.Motivi, kraji, reminiscene, celotni stavki in verzi se ponavljajo od pesmi do pesmi in ustvarjajo miselni refren, sistem simbolov brez ključa, s katerim pesnik zarisuje svoj notranjegeografski zemljevid, svoj imaginarni prostor. Premika se po od otroštva poznanih cestah in bolna sotočja vrat na metelkovi se stapljajo v eno z njegovim živčevjem. Estetika modernega okolja se razkriva v podobah brnečih hladilnikov in zvoka motorja, ki obrača reklamni pano. Razpoloženja in misli utripajo skupaj z naravo, jesensko in deževno, ljubljansko, ali zimsko in zasneženo...

k območnih poročilom, tretja pesniška zbirka Blaža Božiča, je melanholično odisejsko tavanje po urbanih pokrajinah Ljubljane in Bruslja, katerih ceste, trgi in lokali, organsko spojeni s spomini in vtisi lirskega subjekta, se pred bralčevimi očmi prikazujejo v krpah prizorov, v zabrisani, tekoči naraciji, prerešetani z nizi asociacij, literarnih navezav in z gosto mrežo ... Po zbirkah z naslovoma Grč, izdani leta 2011, in Potem smo si vranice odprli na nežno valujoči livadi iz leta 2013, Blaž Božič nadaljuje svoj pohod v pesniška območja prostega, a ne preprostega verza s tretjo zbirko z naslovom K območnim poročilom.Že naslovnica in notranje ilustracije, ki so nekakšne trganke oziroma striženke, zlepljene v razgibano ploskev, dajejo vsaj slutiti, da ... Blaž Božič: K območnim poročilom. cover and inner illustrations, 2016.

Zelo pomembno je, da žvižgače zaščitimo Dejan Koban. Zame je bilo čisto normalno, da sem objavil svojo podporo Ivanu Galetu.

POVEZANE KNJIGE