Darwin, evolucija in/ali stvarjenje

Darwin, evolucija in/ali stvarjenje - Jože Hlebš | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jože Hlebš
DIMENZIJA
4,76 MB
IME DATOTEKE
Darwin, evolucija in/ali stvarjenje.pdf
ISBN
7836249581711

OPIS

Izhodišče razprave je razvojna misel Charlesa Darwina (1809-1882). Avtor prikazuje bistvene točke Darwinovega nauka in ga kritično ocenjuje, kajti nadaljevanje Darwinovega razmišljanja po drugih je vodilo v svetovnonazorski evolucionizem.Pri tem pa je pomembno najti jasno razlikovanje med naravoslovnim naukom o evoluciji in filozofskim evolucionizmom. Slednji je danes najbolj razširjen pod pojmom darvinizem, tako tudi evolucionizem jezuitskega patra Teilharda de Chardina (1881– 1955), ki ga – deloma navdihnjenega od darvinizma – prikazujejo v smislu mističnega psevdokrščanskega svetovnega nazora.Oba omenjena evolucionizma Darwina in Chardina sta v knjigi obravnavana in ocenjevana. Knjiga konča s poglavjem o prikazu razmerja med naravoslovnim pojmom evolucije in filozofskim naukom o stvarjenju.

Za primer, barva oči pri človeku je dedna lastnost, ki jo posameznik podeduje od svojih staršev. Dedne lastnosti so rezultat izražanja genov; popoln nabor genov v genomu organizma se imenuje genotip..

V. Beagle okoli sveta Charles Darwin 37,00 ... Darwin, evolucija in/ali stvarjenje.

POVEZANE KNJIGE