Darwin, evolucija in/ali stvarjenje

Darwin, evolucija in/ali stvarjenje - Jože Hlebš | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jože Hlebš
DIMENZIJA
6,57 MB
IME DATOTEKE
Darwin, evolucija in/ali stvarjenje.pdf
ISBN
1504886057878

OPIS

Izhodišče razprave je razvojna misel Charlesa Darwina (1809-1882). Avtor prikazuje bistvene točke Darwinovega nauka in ga kritično ocenjuje, kajti nadaljevanje Darwinovega razmišljanja po drugih je vodilo v svetovnonazorski evolucionizem.Pri tem pa je pomembno najti jasno razlikovanje med naravoslovnim naukom o evoluciji in filozofskim evolucionizmom. Slednji je danes najbolj razširjen pod pojmom darvinizem, tako tudi evolucionizem jezuitskega patra Teilharda de Chardina (1881– 1955), ki ga – deloma navdihnjenega od darvinizma – prikazujejo v smislu mističnega psevdokrščanskega svetovnega nazora.Oba omenjena evolucionizma Darwina in Chardina sta v knjigi obravnavana in ocenjevana. Knjiga konča s poglavjem o prikazu razmerja med naravoslovnim pojmom evolucije in filozofskim naukom o stvarjenju.

264), ko pravi, da po spočetju ne gre za razvoj v človeka, ampak da se človek že od začetka razvija kot človek. To pa je bistvena in tudi usodna razlika. Mestna knjižnica Kranj Gregorčičeva ulica 1 4000 Kranj, SI Slovenija tel.: 04 201-35-50 fax.: 04 201-35-60 [email protected] TRR: 01252-6030371423 Zato kaže parafrazirati filozofa Spinozo, rekoč, da je vsaka omejitev ali opredelitev tudi tega pojma sočasna njegova negacija.

Softcover, no dust jacket, good. Poglavje 1 Evolucija in stvarjenje, znanost in religija, dejstva in predsodki ... Ponazarja nam implicitni filozofski predsodek proti stvarjenju po Genezi - ne glede na to, ali ga dejstva podpirajo ali ne.

POVEZANE KNJIGE