Anatomija političnega zločina

Anatomija političnega zločina Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
3,78 MB
IME DATOTEKE
Anatomija političnega zločina.pdf
ISBN
1896889505332

OPIS

V stanovanju v tretjem nadstropju v Rossettijevi ul. 31 v Trstu so 10. marca 1944 nekaj pred 21. uro počili revolverski streli. Pretrgali so življenjsko nit obeh stanovalcev, dr. Stanka Vuka in njegove žene Danice Tomažič, pa tudi Ljubljančana dr. Draga Zajca, ki se je tamkaj mudil na obisku.Odmev tistih strelov se vse do danes ni polegel, saj so pokončali tri mlada in obetajoča življenja. Kdo jih je sprožil? In zakaj? Marsikdo je že skušal na to odgovoriti, od politikov do publicistov, od književnikov do zgodovinarjev. Martin Brecelj v pričujoči knjigi obnovi dosedanje razlage tega krvavega dogodka in jih kritično pretrese. Na osnovi poglobljene zgodovinske raziskave pa ugo tavlja, da so trojni umor v Rossettijevi ul. izvršili trije pripadniki Varnostno-obveščevalne službe Osvobodilne fronte. Imeli so nalogo, da likvidirajo predvsem Vuka, ki se je tedaj skupno z ženo in najbrž tudi z Zaj cem pripravljal na odhod v partizane. Slo venski komunistični voditelji so se namreč bali, da bi mladi krščanskosocialni voditelj načel njihov politični nadzor nad narodno-osvobodilnim gibanjem na Primorskem.

Bodite na tekočem z lokalnimi novicami občine Miren-Kostanjevica! Anatomija političnega zločina : trojni umor v Rossettijevi ulici med ugibanji in dejstvi . Product Details Product # 2248664B Author(s) Brecelj, Martin City Ljubljana Country Slovenia Language Slovenian ISBN 9788873422358 Date of Publication 2016 Publisher.

clock. Tuesday, November 15, 2016 at 7:00 PM - 10:00 PM UTC+01.

POVEZANE KNJIGE