1999

1999 - Borislav Pekić | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Borislav Pekić
DIMENZIJA
10,55 MB
IME DATOTEKE
1999.pdf
ISBN
8075021395924

OPIS

Roman 1999 je sestavljen iz petih delov in vsak del opisuje nastanek in propad enega človeštva oz. sveta. V vseh svetovih nastopa junak po imenu Arno enkrat kot človek drugič kot robot, pri čemer so vloge robotov in ljudi med seboj močno prepletene. V zadnjem delu romana se robot Arno, ki so ga programirali, da povzroči konec sveta 6. julija 1999, odloči, da tega ne bo storil. S tem dobi njegov mehanizem svobodno voljo in dušo, svet pa prvega človeka. Tako se vloga zadnjega Arna spoji z vlogo prvega, z začetka knjige, ko se kot mutant odloči, da bo ob sončnem mrku l. 1999, ki je uničil prvo človeštvo, ostal tu in ne bo zbežal, saj ga ljudje potrebujejo. Roman se konča z opisom pašnika in krta, ki nastopata v vseh delih romana kot simbol življenja in upanje, da človek kot tak ne bo izumrl. Delo govori o našem človeštvu, ki bi se moralo posvetiti bolj duhovnemu kot materialnemu razvoju.

Stream ad-free or purchase CD's and MP3s now on Amazon.com. The year1999marked the end of the 1990s decade & Dylan Trenton was Introduced. Now is television debut on Spongebob Squarepants.

roky: Storočia: 19. storočie - 20 ... Directed by Chris Buck, Kevin Lima.

POVEZANE KNJIGE