Veter in odmev

Veter in odmev - Štefan Kardoš | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Štefan Kardoš
DIMENZIJA
4,52 MB
IME DATOTEKE
Veter in odmev.pdf
ISBN
6919115325541

OPIS

Ravnatelj Karel Selan je medtem sedel za obloženo mizo v posebni sobi lovske koče ob Belem jezeru z župani in ravnatelji sosednjih čezmejnih in domačih občin in šol. Samo hahljal se je še, kajti zdaj je bil že prepričan, da mu do živega ne bodo prišli niti tisti iz prestolnice niti oni iz Bruslja.Pripravljen je bil tudi učiteljski zbor, garali so noč in dan, da so se pripravili na prihod novodobnih Turkov, uradniških zajedavcev, a so na svoje garanje tudi že pozabili; dobili so nedeljsko kosilo in tudi alkohol je že naredil svoje. Psihologija učiteljstva je enostavna kot selanska polenta: ko jih prosiš, da kaj storijo mimo predpisanih obveznosti, povesijo nosove in se sklicujejo na kolektivno pogodbo o delu in sindikalne pravice, iz predalov vlačijo stare zamere in se obnašajo kot petletni otroci: ko pa dojamejo, da ravnatelj dela razporede, urnike, da ocenjuje in nagrajuje uspešnost, pa tudi zaposluje sinove, hčere in vnuke, da pogleda skozi prste pri napakah in spodrsljajih ali pa tudi ne, so pripravljeni pojesti lasten drek.Knjigi je priložen CD z uglasbenimi interpretacijami besedil.

Kardoš, Štefan. Vrsta gradiva - roman ; leposlovje za odrasle Založništvo in izdelava - Murska Sobota : Franc-Franc, 2015 Jezik - slovenski ISBN - 978-961-255-090-5 COBISS.SI-ID - 84829697 ... Članki z oznako Veter in odmev.

Roman in CD Veter in odmev. Na Cankarjevem vrhu na Rožniku se bodo na kresno noč zbrali avtorji najboljših petih romanov preteklega leta: to so Gabriela Babnik ( Intimno ), Štefan Kardoš ( Veter in odmev ), Mirt Komel ( ... Prijava na e-novice.

POVEZANE KNJIGE