Splet večnosti

Splet večnosti - Marguerite Yourcenar | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marguerite Yourcenar
DIMENZIJA
9,27 MB
IME DATOTEKE
Splet večnosti.pdf
ISBN
7705529029381

OPIS

Roman Splet večnosti je zadnji nedokončani del družinskega triptiha Labirint sveta in dopolnjuje že prevedeni knjigi V pobožen spomin in Severni arhivi.V njem se Marguerite Yourcenar posveti življenjski zgodbi svojega očeta Michaela, svetovljana, ljubitelja mondenih letovišč, igralnic in žensk, a tudi nekonvencionalnega starša, ki svojo hčer ob večerih uvaja v francosko književnost, jo v Parizu spremlja v gledališča, muzeje, na koncerte.Vendar je resnična junakinja romana Jeanne, žena baltskega skladatelja Egona de Revala, protestantka in pisateljica, katere lepota in duhovna širina sta prevzeli tako Michaela, ki se je z njo zapletel v razmerje, kot Marguerite. Rahločutno in bleščeče izrisani ljubezenski trikotnik, ki se prelomi v mračne tone prve svetovna vojna, je ganljiv sklep mojstričinega opusa in ponuja neprecenljiv vpogled v genezo njene osebnosti.

Med ... Svetovni splet je glede na hipertekstne sisteme, kot so jih poznali pred letom 1990, vnesel nekaj bistvenih razlik: Svetovni splet ne zahteva dvosmernih povezav; namesto tega zadoščajo enosmerne. To pomeni, da lahko kdorkoli doda povezavo na določeno stran, ne da bi upravnik te strani moral karkoli storiti. Hitra in profesionalna izdelava spletnih strani, mobilnih aplikacij in namiznih aplikacij nove generacije.

Vabimo vas na brezplačen seminar Hrup uničuje sluh, v četrtek, 11. Splet večnosti je pripoved o ljubezenskem trikotniku, ki je zaznamoval avtoričino družino, pa tudi njo samo. Sovretova nagrajenka »je počasni, mogočni pripovedni tok romana z močno poetično noto prelila v slovensko različico, ki vešče podaja specifike francoske prozne periode in klasične pripovedne metode, obenem pa ustvarja nov ... Naslovnica Kdo je kdo Sestavi splet Križanka.

POVEZANE KNJIGE