Odvetništvo na Slovenskem

Odvetništvo na Slovenskem - Peter Čeferin | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Peter Čeferin
DIMENZIJA
4,75 MB
IME DATOTEKE
Odvetništvo na Slovenskem.pdf
ISBN
8491812678329

OPIS

V zgodovinski monografiji Odvetništvo na slovenskem, avtor obravnava zgodovino slovenskega odvetništva vse od Habsburške monarhije pa do danes. Bistveni pogoj za pravilno opravljanje odvetniškega poklica je njegova poklicna neodvisnost.Te neodvisnosti ni,če je imenovanje odvetnika odvisno od vsakokratne državne oblasti, zato se avtor v monografiji sprašuje, od kdaj pravzaprav lahko govorimo o odvetniški neodvisnosti in kako je bilo s tem v različnih državah,od Habsurške monarhije, Kraljevine SHS, med obema vojnama ter v obeh državah po drugi vojni. V monografiji avtor obravanava tudi splošen družbeni položaj odvetnikov ter položaj in razvoj odvetniške zbornice skozi obravnavano obdobje.

Čeferin je sklenil napisati knjigo, dostopno vsem bralcem, ki jih zanima odvetništvo na Slovenskem. Peter Čeferin, slovenski odvetnik, * 28. junij 1938, Ljubljana.

Organizirano odvetništvo na Slovenskem obstaja od 15.6.1868, ko je bil objavljen Odvetniški red (Advokatenordnung), ki ga je šteti kot začetek samostojnosti in neodvisnosti slovenskega odvetništva, čeprav je pred tem obstajal že ... Odvetništvo na Slovenskem : od habsburške monarhije do neodvisne države, Maribor, 2016. »Prepoznava« in druge zgodbe, Maribor, 2016.

POVEZANE KNJIGE