Hvaljen, moj Gospod. Laudato si'

Hvaljen, moj Gospod. Laudato si' - papež Frančišek | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
papež Frančišek
DIMENZIJA
11,21 MB
IME DATOTEKE
Hvaljen, moj Gospod. Laudato si'.pdf
ISBN
7885785905048

OPIS

Papež Frančišek v izjemno pomembni okrožnici o ekologiji odkriva tesno povezanost med našim ravnanjem z ubogimi in brezbrižnostjo do ranljivosti planeta. Poudarja dostojanstvo slehernega bitja, opozarja na nujnost ekološke ozaveščenosti za obstoj človeštva, poziva k odgovornosti gospodarstvenike in politike, vabi k iskanju drugačnega razumevanja napredka ter predlaga nov način življenja.

Odkar je leta 1891 takratni papež Leon XIII. izdal prvo družbeno okrožnico Rerum novarum (Leon XIII., 1891), ki je govorila o odnosih med delodajalci in delavci, se je zvrstilo več podobnih pisem, s katerimi se papeži odzivajo na aktualno dogajanje v svetu. Tag Archives: Laudato si 7.

Hvala za njihovo nesebično ljubezen, za odkrite pogovore, njihovo služenje v raju pod Triglavom, v Avstraliji, Francoski Gvajani in Združenih državah Amerike. Hvala za njihovo požrtvovalno razdajanje, sočutje in evangeljske ... Hvaljen, moj Gospod - Laudato si' Papež Frančišek: Brez Njega ne moremo storiti ničesar.

POVEZANE KNJIGE