Božje ime je Usmiljenje

Božje ime je Usmiljenje - papež Frančišek, Andrea Tornielli | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
papež Frančišek, Andrea Tornielli
DIMENZIJA
9,64 MB
IME DATOTEKE
Božje ime je Usmiljenje.pdf
ISBN
1860078232729

OPIS

Papež Frančišek v zaupnem pogovoru z vatikanistom Andreo Torniellijem preprosto in neposredno nagovarja današnjega človeka. Glavna tema pogovora je usmiljenje, ki mu je že od nekdaj najbolj pri srcu in je osrednje sporočilo njegovega papeževanja.Vsako stran papeževe knjige preveva želja, da bi dosegel vse duše (v Cerkvi in zunaj nje), ki iščejo smisel življenja, pot miru in sprave ter ozdravljenje za svoje telesne in duhovne rane. To so najprej ubogi in družbeno odrinjeni, kot so brezdomci, zaporniki in prostitutke, nato pa tisti, ki so negotovi v veri ali so se od nje oddaljili, kot so homoseksualci in razvezani. Vse te smo dožni sprejemati, ne pa jih obsojati in zavračati.Papež podrobno pojasnjuje razloge za razglasitev izrednega svetega leta usmiljenja, pri čemer obilno navaja svoje spomine iz mladosti in ganljiva pastoralna doživetja. Poudarja, da Cerkev nikomur ne sme zapreti vrat, ampak mora, ob spoštovanju etičnih in teoloških vidikov, vsem pomagati, da se odprejo za Božje usmiljenje, sprejmejo odgovornost za svoja dejanja in se uprejo hudemu.Iskreno in pogumno obravnava tudi zapleteno vprašanje odnosa med usmiljenjem, pravičnostjo in pokvarjenostjo. Kristjane, ki se imajo za »pravične«, opozarja, da je »tudi on kot papež grešnik, potreben Božjega usmiljenja«.Knjiga Božje ime je Usmiljenje je sočasno izšla v 86 državah sveta.

S. Faustina je napisala v dnevnik, da je začela devetdnevnico za spreobrnitev celotnega sveta, da bi vsi prepoznali Božje usmiljenje in bi vse duše lahko pričevale o njegovi dobroti. Nikodemov večer - predstavitev knjige papeža Frančiška ''Božje ime je usmiljenje'', Zavod Friderik I.

Očitno so prav ti imeli v nebeški banki največje dolgove! Ko je Jezus ostal sam z ženo, ki je polna sramu trepetala Predstavitev prve knjige aktualnega papeža. Slovenski prevod na 120 straneh, za katerega je poskrbel Andrej Turk, je izdala založba Družina pod naslovom Papež Frančišek, Božje ime je usmiljenje, Pogovor z Andreo Torniellijem. Usmiljenje je Božje ime.

POVEZANE KNJIGE