Utopije - še vedno

Utopije - še vedno Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
10,85 MB
IME DATOTEKE
Utopije - še vedno.pdf
ISBN
3059111591258

OPIS

Izbrani in v tej knjigi objavljeni prispevki so v vseh pogledih raznovrstni; so razprave, eseji, pregledi, pa tudi krokiji in skice. Vodilo je bilo, kot že v knjigi Thomasa Mora, Utopija 1515, vabilo k odprti nadaljnji razpravi na spletni strani www.odprta-utopija.si, še posebej, ker ta zbornik nikakor ne zajema vseh področij, ki se nudijo razmišljanju o utopiji. V prid, upamo, boljše preglednosti smo jih razporedili v tri sklope, kajpak precej samovoljno, a vendar po osnovni tematski sorodnosti ali bližini. Prvi sklop prinaša razprave o utopijah v zgodovini in utopijah kot takih, drugi se ukvarja z novejšimi družbenimi dogajanji, od anarhizma, leta 1968 do neoliberalizma, tretji del pa predstavlja posamične utopične pristope ali prakse, kakor se kažejo v literaturi, slikarstvu, glasbi itn.Avtorji prispevkov: Neven Borak, Boris Buden, Nadežda Čačinovič, Božidar Debenjak, Sašo Dolenc, Pavel Gantar, Nadja Gnamuš, Igor Grdina, Cvetka Hedžet Tóth, Marko Hočevar, Jernej Kaluža, Gal Kirn, Zdenko Kodelja, Dean Komel, Miklavž Komelj, Krištof Jacek Kozak, Primož Krašovec, Lev Kreft, Marko Marinčič, Miha Mazzini, Aleš Mendiževec, Neda Pagon, Stojan Pelko, Miha Pintarič, Gregor Pompe, Igor Pribac, Rudi Rizman, Matej Rudolf, Jan Simončič, Rok Svetlič, Peter Šenk, Darko Štrajn, Daša Tepina, Andraž Teršek, Marko Uršič, Primož Vitez, Jože Vogrinc, Matjaž Zupančič

V tretji ideologiji, ki vedno bolj in z velikimi zamahi stopa na oder, pa gre za spremembo človeka kot človeka, če se malo pošalim. Založba Studia Humanitatis je ob svoji 30. obletnici izdala Zbornik o utopijah v 21.

A bolj pomembno je, kdo to opazuje. Afriške države se vedno bolj oddaljujejo od Zahoda in gledajo proti Vzhodu, še posebej Kitajski. Težava je samo še v tem, da so se iz te utopije rodili zombiji, ki zdaj terorizirajo tudi tako imenitne države, kot je Francija.

POVEZANE KNJIGE