Smeh je pol zdravja

Smeh je pol zdravja Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
8,23 MB
IME DATOTEKE
Smeh je pol zdravja.pdf
ISBN
1404163365813

OPIS

Navihane in šaljive slovenske ljudske pripovedi so kratke lahkotne pripovedi komične vsebine, namenjene zabavi in satiri, ki pogosto vsebujejo tudi življenjsko modrost ali globlje sporočilo. Še pogosteje se norčujejo na račun neumnežev, najrazličnejših posameznikov in družbenih skupin ali pa pripovedujejo o neverjetnih komičnih dogodivščinah in podvigih.V tej knjižici je zbranih 42 ljudskih šaljivih pripovedi iz vseh slovenskih pokrajin, nekatere med njimi so tokrat objavljene celo prvič.Smeh je pol zdravja je štirinajsta knjiga v zbirki ZAKLADNICA SLOVENSKIH PRIPOVEDI. Zbirka je namenjena mladim bralcem in hkrati vsem, ki jih zanima pristno pripovedništvo slovenskega ljudskega izročila. Izhaja v sodelovanju z Inštitutom za slovensko narodopisje ZRC SAZU, katere uredniki so priznani strokovnjaki in raziskovalci ljudskega pripovedništva v Sloveniji in zunaj njenih meja. V knjigah, ki so izšle v zbirki so zbrali najlepše, najzanimivejše in najznačilnejše primere ljudskih pripovedi, ki jih hrani Inštitut za slovensko narodopisje v Ljubljani.

Andrej Bajt. Najpogostejše teme koronašal pri nas so izolacija, delo od doma, šolanje na daljavo, odnosi med spoloma, omejitev gibanja med občinami, obvezna uporaba mask, pravi Miha Špiček iz Slovenskega etnografskega muzeja ... Aktualno Nove karikature za zdravje, ker smeh je pol zdravja.

13. Osnovna foto: pixabay, drugo Twitter. Smeh je pol zdravja (eknjiga) Zakladnica slovenskih ljudskih pripovedi ISBN 13 9789612614164.

POVEZANE KNJIGE