Sem z vrtnicami

Sem z vrtnicami - Matjaž Mastnak | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Matjaž Mastnak
DIMENZIJA
8,11 MB
IME DATOTEKE
Sem z vrtnicami.pdf
ISBN
3605211206450

OPIS

Mastnakova nova knjiga Sem z vrtnicami je že četrta po vrsti v zbirki »O cvetani in živani«, v kateri so doslej izšli trije, na letne čase vezani priročniki o cvetlicah pri nas. Celotno delo je posvečeno le eni rastlini, to je vrtnici. Stvarnejši del knjige je posvečen pregledu divjih prednikov vrtnice, torej šipkom in različnim vrtničnim sortam, med katerimi pisec posebej izpostavlja slovenske vrtnice, nato pa že prehaja na manj otipljivo, a zato toliko bolj skrivnostno področje čutov, vonjev in okusov. Literarnejši del knjige vrtnice osvetljuje v luči rožnih zgodb in rožne poezije, ki jo je v ta namen Mastnak tudi samo prevedel. Delo je tudi tokrat opremljeno z dodatkom, sestavljenim iz slovarčka, v katerem so pojasnjeni manj znani v knjigi uporabljeni izrazi ter iz kazal rastlin in imen. Kot so Mastnakovi bralci že navajeni, besedilo ponovno dopolnjujejo čudovite (večinoma avtorske) fotografije, s pohvalno uvodno besedo pa ga je pospremil dr. Matjaž Kmecl.Delo, ki je izšlo tudi v darilni izdaji, je primerno tako za botanične poznavalce kot za vse ljubitelje vrtnic, ki uživajo ob pogledu na vrtnice na lastnem vrtu ali v vazi, pa tudi za tiste sladokusce, ki si radi privoščijo čutno razvajanje z rožnim oljem, mazilom ali vodo, vrtničnimi dišavami ali s slaščico vrtničnega okusa. Zagotovo jim bodo zadišale in teknile tudi vrtnice iz Mastnakove knjige.

Videti pa je bilo, da ga navdaja pomembna misel. Ves rdeč v obraz in z bleščečimi očmi je brez miru nekaj dni hodil okoli. Za 30ml potrebujete: 27g arganovega olja (hladno stiskanega, ekološkega) 2g vrtnic v prahu.

V arganovo olje vmešajte vrtnice v prahu - počasi se bodo raztopile. Nato dodajte vitamin E in še eterično olje vrtnic. Matjaž Mastnak je avtor več knjig o vrtnicah: Sem z vrtnicami, Poletne cvetlice, Barvita predstava, Cvetoča pomlad, Vrtnice, Pogled v rastlinski svet, Kratki vodnik po Arboretumu Volčji potok.

POVEZANE KNJIGE