Redna zbirka Celjske Mohorjeve 2016

Redna zbirka Celjske Mohorjeve 2016 Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
5,89 MB
IME DATOTEKE
Redna zbirka Celjske Mohorjeve 2016.pdf
ISBN
5096043071828

OPIS

MOHORJEV KOLEDAR 2016Koledar najstarejše slovenske založbe za leto 2016 prinaša svežino misli slovenskih avtorjevMohorjev koledar je edinstvena knjižna izdaja Celjske Mohorjeve družbe. Vse od prve številke, takrat še z naslovom Slovenska koleda (1858– 1859), se je koledar razvijal in razširjal. Uredniki si prizadevamo ohraniti zgodovinsko pomembnost in sporočilnost Mohorjevega koledarja ter ga hkrati pripravljamo kot sodobnega, praktičnega in privlačnega.Koledar Celjske Mohorjeve družbe za leto 2016 bralcem prinaša več kot petdeset prispevkov. Razdelili smo jih v deset tematskih sklopov, ki sledijo nepogrešljivemu kalendarijskemu delu.Alojz Rebula, Zora Tavčar: DVE MLADOSTI, ENA LJUBEZENKo literatura pripelje k ljubezniRebulovim spominom iz otroštva, ko je kot pastir na kraških gmajnah srkal učenost, je njegova soproga Zora Tavčar dodala svoje mladostne spomine iz štajerskega Zasavja. Dve povesti v eni knjigi pričata tudi o nekem lepem, krščanskem zakonu.Pripoved o doraščanju neke generacije bo ogrela srca številnih bralcev. Knjigo odlikujejo širina razgledov, globok etični čut in razgiban slog, jezikovno svež in poetičen.Anselm Grün: MARIJINE PODOBEPostanimo mesto Božje navzočnosti v svetu!Ob pogledu na Marijine podobe avtor skozi svoja razmišljanja tudi vsakemu od nas vzbuja preprosto veselje: veselje, da sem človek, ki se ga dotika Bog, in sem poklican, da sled ljubezni – tako kot Marija – vedno globlje vtiskam v ta svet.Andreja Poljanec: RAHLOČUTNO STARŠEVSTVOStarši dajejo otrokom vse, kar zmorejoSpecialistka zakonske in družinske terapije ter mamica petih otrok predstavi pristop rahločutnosti starševstva kot razvijanje sebe ob otroku, otroka ob starših in partnerjev drugega ob drugem. V medsebojnem odnosu vsi skupaj odkrivamo, kako živeti Ljubezen, saj to je vse, kar ostane.Maryot Thomaasenn: POGOVORIJešua malim vseh časovKnjiga parafrazira življenje Ješue iz Nazareta, kakor so rojaki klicali Jezusa, ko se pogovarja z otroki o življenjskih vrednotah, prežetih z ljubeznijo do bližnjega. Svetopisemski »Pustite male k meni!« je vzgib za nastanek poučnih pogovorov z najstniki. Spremna beseda Božo Rustja. Ilustracije in naslovnica Peter Abram

Vsako leto pripravimo cenovno zelo ugoden in vsebinsko izjemno bogat paket petih knjig za vse generacije. Zbirka za leto 2022 vsebuje: MOHORJEV KOLEDAR 2022 Tradicionalni, 164.

Novosti Celjske Mohorjeve družbe in Shakespeare na filmu. Poslušaj (21:19) Naroči se na podkast.

POVEZANE KNJIGE