Pod krošnjo stare jablane

Pod krošnjo stare jablane - Marija Sreš | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marija Sreš
DIMENZIJA
11,82 MB
IME DATOTEKE
Pod krošnjo stare jablane.pdf
ISBN
6358342039100

OPIS

Marija Sreš (1943) je leta 1971 kot misijonarka odšla v Gudžarat, v Indijo, kjer si je želela sodelovati s podeželskimi ženskami. Zato se je najprej lotila učenja jezika in je v Ahmedabadu kot ena redkih tujih žensk, ki ji je to uspelo, diplomirala iz gudžaratskega jezika in literature. Skoraj štiri desetletja je delala s staroselkami na odročnem območju Sabarkantha.Danes indijska vlada onemogoča delo med revnimi ženskami na podeželju, tujim misijonarjem je odvzela vizume za delovanje in jih izgnala. Zadnjih šest, sedem let Marija svoj čas razdeli med Slovenijo in Indijo. Še vedno pa je navdih za tiste, s katerimi je živela in delala, in jih podpira od daleč in ostaja v stiku z njimi, saj ji gre za njihovo gospodarsko samostojnost, samozavest in dostojanstvo.To je že njena 5 knjiga. Njena tokratna zbirka 20 kratkih zgodb opisuje izzive in spremembe, s katerimi se srečujejo ženske bodisi v Indiji ali v Sloveniji, in kako so se z njimi soočale v preteklosti – s pogumom, potrpežljivostjo in z iznajdljivostjo.

Vzgoja traja do prvega cvetenja, kar je običajno od 5 do 8 let. V tem času oblikujemo krošnjo in pripravljamo drevo, da bo lahko rodilo čim več jabolk ali hrušk. Marija Sreš: Pod krošnjo stare jablane : zgodbe žensk z Vzhoda in Zahoda: Marija Sreš je pogumna, iskrena, svobodna in samozavestna misijonarka, ženska, ki si je v 40.

Spodaj podpisani ni uspel voditi pogovor s pisateljico, kajti Marija Sreš je svojo odsotnost opravičila zaradi bolezni. Bojana Pavlič in Nadja Jarc bosta predstavili knjigo Pod krošnjo stare jablane avtorice Marije Sreš, ki živi v Gudžeratu v Indiji. Brane Struga bo imel potopisno predavanje z diapozitivi Indija. Intervju z sestro Marijo Sreš - Pod krošnjo stare jablane ponedeljek, 7.

POVEZANE KNJIGE