Od književnosti do likovne umetnosti in glasbe

Od književnosti do likovne umetnosti in glasbe - France Bernik | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
France Bernik
DIMENZIJA
11,6 MB
IME DATOTEKE
Od književnosti do likovne umetnosti in glasbe.pdf
ISBN
6083271032692

OPIS

Literarni zgodovinar F. Bernik se v svoji novi knjigi esejev in znanstvenih člankov v prvem delu knjige ukvarja s pomembnimi vprašanji slovenske kulturne zgodovine, vendar vselej s poudarkom na živih, aktualnih vsebinah. Drugi del je tematsko bolj enovrsten, osredotočen je na začetke slovenskega slovstva, potem na izbrana poglavja iz naše literarne umetnosti 19. in 20. stoletja. V tretjo skupino so uvrščeni portreti raziskovalev slovenske književnosti. Četrta, najbolj raznovrstna skupina predstavlja vidnejše osebnosti slovenske humanistike na neliterarnih področjih. Iz sestavnih delov knjige je nastala raznorodna in hkrati homogena, organizirana celota.

V knjigi z naslovom "Od književnosti do likovne umetnosti in glasbe" so zbrani krajši teksti akademika o umetnosti. ii od knjiŽevnosti do likovne umetnosti in glasbe f. bernik slovenska matica 2015, poŠtnino plaČa kupec, moŽna je menjava za LIKOVNA UMETNOST, UMETNOSTNA ZGODOVINA »VSE, KAR VEMO , IZHAJA IZ TISTEGA, KAR ČUTIMO.« LEONARDO DA VINCI Umetnostna zgodovina je humanistična veda, ki se ukvarja z razvojem likovne umetnosti, od prazgodovine do danes. Od književnosti do likovne umetnosti in glasbe Razprave o pravopisnih vprašanjih urejanje: Helena Dobrovoljc, Tina Lenger Verovni ZRC SAZU, 2015, m.

... vagantska kitica in njene izpeljave od 16.

POVEZANE KNJIGE