Nega bolnika na domu

Nega bolnika na domu - Dascha Schpolarich | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Dascha Schpolarich
DIMENZIJA
12,61 MB
IME DATOTEKE
Nega bolnika na domu.pdf
ISBN
6917761865111

OPIS

Knjiga »Nega bolnika na domu« bo dobrodošel pripomoček za vse, ki ste se odločili negovati bolnika domu, sami ali pa s pomočjo negovalca. A kljub veliki želji, da bi pomagali svojim ljubljenim, ste se znašli pred velikim izzivom. Knjigo poleg praktičnih nasvetov odlikuje tudi skrb za ohranjanje spoštovanja in človeškega dostojanstva bolnika. PRVI DEL knjige je namenjen splošni negi bolnika na domu in zajema:- poljudno razlago anatomskih in fizioloških posebnosti človeškega telesa;- podrobno razlago metod in tehnik dela z bolnikom (varnost bolnika, ureditev bivalnega okolja, vzdrževanje osebne higiene, pomoč pri gibanju, odnos negovalca);- vpliv prehrane, oblike in načine pomoči bolniku pri hranjenju;- nego bolnika ob zaključku življenja, številne koristne informacije ... DRUGI DEL knjige je posvečen negi bolnikov z alzheimerjevo demenco in zajema:- vzroke, simptome, stopnje, preventivo in zdravljenje alzheimerjeve demence;- specifičnosti bolnikov (pomoč pri hranjenju, nega, nezgode, aktivnosti …);- posebnosti sporazumevanja (načini, motnje, navodila …).»Avtorici je uspelo strokovno znanje in izkušnje strniti v zanimivo in berljivo celoto, ki bo bralca, tudi če v obravnavano vsebinsko problematiko morda še ni ujet, zagotovo pritegnila.«- doc. dr. Aleš Kogoj, dr. med., specialist psihiatrije O AVTORICIDascha Schpolarich se je rodila januarja leta 1951, in kot je razvidno že iz zapisa imena in priimka, se v njej meša kri prednikov različnih evropskih narodnosti. V mlajših letih se je bolj posvečala otrokom, pozneje pa pomoči potrebnim starejšim osebam. Pri evropskih in svetovno znanih strokovnjakih je več let študirala psihoterapijo (program psihosocialna pomoč – logoterapija in kognitivno vedenjska terapija), v Evropi in ZDA se je strokovno izobraževala na področju psihofizične in socialno-zdravstvene nege bolnikov, starostnikov in vseh tistih, ki potrebujejo pomoč ali si je želijo. Pri svojem delu je bila strokovna, vestna, požrtvovalna, vedno ga je z veseljem opravljala.

Sklenili boste tudi pisni dogovor, v katerem bo opredeljena vsebina in obseg pomoči ter cena storitev. Če ste v finančni stiski, lahko na pristojnem centru za socialno delo uveljavljate pravico do delne/popolne oprostitve plačila pomoči na domu. Nega na domu s primerno izobraženim kadrom, zagotavlja storitve, ki so namenjene tudi tistim z najtežjimi oblikami obolenj.

Knjiga »Nega bolnika na domu« bo dobrodošel pripomoček za vse, ki ste se odločili negovati bolnika domu, sami ali pa s pomočjo negovalca.A kljub veliki želji, da bi pomagali svojim ljubljenim, ste se znašli pred velikim izzivom. Knjigo poleg praktičnih nasvetov odlikuje tudi skrb za ohranjanje spoštovanja in človeškega dostojanstva bolnika. Jutro, Zavod za pomoč in nego na domu, Kočevje je neprofitna in nevladna organizacija, ki ima od 01.05.2001 z občino Kočevje sklenjeno koncesijo za izvajanje pomoči na domu..

POVEZANE KNJIGE