Klinc, pa še Trst!

Klinc, pa še Trst! - Franc Mikša | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Franc Mikša
DIMENZIJA
3,42 MB
IME DATOTEKE
Klinc, pa še Trst!.pdf
ISBN
7962548492025

OPIS

Franc Mikša (1953) med bralce pošilja nov roman. Dogajanje je postavljeno v leto 1953, v noč, ko sta višji inšpektor Udbe in kapetan vojaške Protiobveščevalne službe na postaji Ljudske milice v Ormožu zasliševala ravnatelja nižje gimnazije. Roman je preplet številnih zgodovinskih dejstev (tržaška kriza, zapisi iz tajnih dokumentov Udbe, aktivnosti sovražne emigracije, usoda avstrijske Koroške …) s spomini na dogodke iz življenja avtorjevega očeta Frančka, mestoma začinjen tudi z domišljijo.

Sam sem ro-man uspel prebrati v rekordnih treh dneh tam nekje sredi avgustovske vročine, kar pomeni, da me je kar »notri potegnilo«. Centrifuga ima pač svoje zakonitosti.

clock. Thursday, May 26, 2016 at 7:00 PM UTC+02.

POVEZANE KNJIGE