Družabno odraščanje

Družabno odraščanje - Gary Chapman, Arlene Pellicane | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Gary Chapman, Arlene Pellicane
DIMENZIJA
3,17 MB
IME DATOTEKE
Družabno odraščanje.pdf
ISBN
1919003653442

OPIS

V tednu otroka je založba Družina izdala knjigo o vzgoji otrok v svetu zaslonov – Družabno odraščanje. V njej avtorja Gary Chapman in Arlene Pellicane razsvetljujeta, kako televizija, pametne tablice, računalniki in podobna tehnologija vplivajo na otrokov odnos do družine, prijateljev in okolja, ki ga zaradi naprav včasih sploh ne opazijo.Prav gotovo se starši sprašujete, kdaj naj svoje otroke vpeljejo v svet pred zaslonom in koli časa se lahko odklopijo od resničnosti. Hkrati pa se morate tudi sami vprašati, koliko časa preživite pred zaslonom, ali je zato vaš otrok osamljen in se čuti zapostavljenega, ker se mu ne posvečate in ali je morda celo to, da se otrok posveča televiziji in računalniškim igricam, za vas prikladno, saj imate čas zase. Takšna in podobna vprašanja vas čakajo v knjigi. Družabno odraščanje ponuja tudi nasvete, opozarja na nevarnosti, ki prežijo na otroka v digitalnem svetu, in opisuje zgodbe resničnih najstnikov, med katerimi boste morda našli podobnosti v svojem življenju.Ukvarjajte se s svojimi otroki»Staršem nam bo v zavedanje, da se nas z računalnikom ne da zamenjati, če tega nočemo. Prav tako pa nam bo knjiga v dobrodošlo pomoč pri razvijanju idej, kako se zabavati in ukvarjati z otroki, da nam bo v družini vsem prijetno. Pomagala nam bo razvijati vero vase, v svoje talente in potenciale, ki še čakajo, da se v starševstvu razvijejo. Tudi z njeno pomočjo bomo vztrajali na poti iskanja čustvenega stika in živih odnosov z otroki, rojenimi v računalniški dobi,« je zapisala specialistka zakonske in družinske terapije Andreja Poljanec v spremni besedi.Čeprav je družba usmerjena v tehnološki napredek, pa lahko starši poskrbite, da bodo vaši otroci odrasli v samostojne družabne posameznike, ki bodo znali ceniti pristne človeške vezi. Andreja Poljanec pojasnjuje: »Osnovni model za odnose se namreč vzpostavi v družini. Zariše se v možganih in je precej čvrst. Če torej otrok ob starših dobiva dovolj pozitivnih sporočil o samem sebi in se starši vživljajo v njegove občutke, bo vse življenje čutil in se zavedal, da so ljubeči in sočutni odnosi bistvo. Da je edino zanje res vredno živeti, da smo vanje poklicani.« Otrok, ki pa pozitivnih sporočil ne dobiva, se težje razvija in bo potrditev iskal v digitalnem svetu.Če morda ne veste, ali je preživljanje otrokovega časa z elektronsko varuško pretirano ali ne, lahko to preverite s testom.

5:12 [BEREMO Z DRUŽINO] Baraga, Črna suknja med Indijanci. Vodeni ogled po razstavi Umeniki za karitas 2021. V dveh desetletjih in pol se je v 25 katalogih Umetniki za karitas znašlo že 1900 imen avtorjev, ki so darovali prek 3000 likovnih del, velika večina med njimi je že prodanih. Družabno 22.09.2020 Natečaj: Mična zbira retro skodelice, najlepše bodo nagradili.

Ker danes otroci veliko časa preživijo ... Družabno odraščanje Gary D. Chapman, Arlene Pellicane Kako vzgojiti družabne otroke v svetu zaslonov Ali sodobna tehnologija vašo družino zbližuje ali odtujuje? ODRAŠČANJE * vse Nacionalni inštitut za javno zdravje, Območna enota Kranj ** vse Osnovno zdravstvo Gorenjske Fotografije: vir internet .

POVEZANE KNJIGE