Demokracija kot glagol

Demokracija kot glagol - Žiga Vodovnik | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Žiga Vodovnik
DIMENZIJA
7,52 MB
IME DATOTEKE
Demokracija kot glagol.pdf
ISBN
2752868536333

OPIS

Knjiga Demokracija kot glagol se ukvarja s teorijami in praksami demokracije, ki jih ne najdemo v kanonu politične misli, saj nasprotujejo redukciji demokracije na idejo večinskosti, reprezentativnosti, kompetentnosti, predvsem pa konsenzualnosti. Knjiga je rezultat večletnega raziskovalnega spopadanja s konceptom demokracije, predvsem hegemonskimi teorijami demokracije, ki s tradicionalnimi centri moči prispevajo k trivializaciji in marginalizaciji političnih rešitev, ki nastajajo na periferiji političnega zemljevida. Izhaja iz teze, da je hegemonska koncepcija demokracije zgolj prevzela besedo, a hkrati zavrnila njeno vsebino. Namesto politike je uvajala jezik teologije in/ali ekonomije, kar je rezultiralo v demokraciji brez ljudi oziroma demokraciji brez politike. Zato je ponovno mišljenje demokracije – predvsem v rancièrovskem smislu moči tistih brez posebne upravičenosti, da jo vršijo – nujno, saj lahko z rehabilitacijo te tradicije razkrijemo nevarnosti ciničnega zavračanja demokracije, ki danes prihaja s strani (institucionalizirane) politične desnice in levice.Žiga Vodovnik, doktor političnih znanosti, je izredni profesor na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Njegovo raziskovalno in pedagoško delo se osredotoča na proučevanje sodobnih političnih teorij in praks, zgodovino političnih idej in družbena gibanja.

Knjiga je rezultat večletnega raziskovalnega spopadanja s konceptom demokracije, predvsem hegemonskimi teorijami demokracije, ki s ... "Demokracija kot glagol" published on by De Gruyter. Demokracija kot glagol book. Read reviews from world's largest community for readers.

Stavki z glagolom v neprehodni ... Knjiga Demokracija kot glagol Žige Vodovnika se ukvarja s teorijami in praksami demokracije, ki jih ne najdemo v kanonu politične misli. Predstavitev knjige, o kateri bo spregovoril avtor sam, bo v torek, 24.

POVEZANE KNJIGE