Čez kitajsko morje

Čez kitajsko morje - Gaute Heivoll | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Gaute Heivoll
DIMENZIJA
12,9 MB
IME DATOTEKE
Čez kitajsko morje.pdf
ISBN
4934854434514

OPIS

Čez kitajsko morje je roman o veličini človeka, tudi najkrhkejšega med nami.Roman temelji na resnični zgodbi, ki se je začela pred drugo svetovno vojno in seže v današnji čas. Zakonca, ki sta obenem starša dveh majhnih otrok, se odločita, da za svojo družinico in za »umsko zaostale« postavita hišo, dom sredi narave. Ko se v njej naseli družinica, se jim kmalu res pridružijo »bolniki«: samotni vernik Christian Jensen; tihi Matiassen, ki vedno sedi pod drevesom, se ziba na stolu in gleda kdove kaj; stric Josef, eden izmed najbolj vnetih obiskovalcev krajevne knjižnice; nato pa še skupina petih bratov in sester.Kljub raznolikosti živijo skoraj idilično, kot mirna in ljubeča skupnost, dokler …Roman, kot ga zmore le Gaute Heivoll, mojstrski pisatelj in velik humanist, roman o veličini ljubezni med družinskimi člani, o izjemni očetovski zavzetosti, o materinski ljubezni – in tisti, mogoče najdragocenejši, do sočloveka. O veličini sočutja in ranljivega srca … In o večnih vprašanjih, kdo je človek in kaj je človeško, kaj zdravo in kaj bolno, kako močan in kako šibek je človek … In kdo vse in kaj vse je vredno neizmerne ljubezni.Zgodba, h kateri se boste vračali. Z branjem, razmišljanjem, sočutjem in občudovanjem.Berejo jo že vsepovsod: doma, na Danskem, Nizozemskem, v ZDA … in končno v odličnem prevodu Darka Čudna tudi v Sloveniji.

Roman temelji na resnični zgodbi, ki se je začela pred drugo svetovno vojno in seže v današnji čas. Zakonca, ki sta obenem starša dveh majhnih otrok, se odločita, da za svojo družinico in za „umsko zaostale" postavita hišo, dom sredi narave.

Roman temelji na resnični zgodbi, ki se je začela pred drugo svetovno vojno in seže v današnji čas. Zakonca, ki sta obenem starša dveh majhnih otrok, se odločita, da za svojo družinico in za »umsko zaostale« postavita hišo, dom sredi narave. Čez kitajsko morje je roman o veličini človeka, tudi najkrhkejšega med nami.Roman temelji na resnični zgodbi, ki se je začela pred drugo svetovno vojno in seže v današnji čas.

POVEZANE KNJIGE