Bistvo vsega

Bistvo vsega - Iris Hanika | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Iris Hanika
DIMENZIJA
5,35 MB
IME DATOTEKE
Bistvo vsega.pdf
ISBN
6537557174459

OPIS

Nemška pisateljica Iris Hanika je za roman Bistvo vsega prejela dve nagradi, leta 2010 nagrado Evropske unije za književnost in leta 2011 nagrado LiteraTour Nord.Pride čas, ko od tebe odpade vse, jeza mladosti in trpljenje zaradi nepravičnosti sveta, tudi zaupanje, da bo vse še boljše ali celo dobro, če se boš le zadosti in z vsem srcem potrudil. Pride čas,ko se to srce preprosto izprazni in ostane človek prepuščen samemu sebi, popolnoma sam s sabo. Nič kaj prijetno obdobje.Svojevrsten roman Bistvo vsega natančno izriše podobo čudaškega uslužbenca Zavoda za upravljanje preteklosti, Hansa Frambacha, prikazuje, kako zločini nacističnega obdobja desetletja po koncu vojne vplivajo na Nemce, hkrati pa raziskuje absurdnost spominskih slovesnosti in nemoč, s katero se ob spominu na te zločine srečujemo še danes. Je za vse kriva nacistična preteklost? Sta Hans in njegova prijateljica Graziela le zaradi nje izgubila zmožnost biti srečna ali pa so vzroki njune nesrečnosti povsem osebni?

In to je zelo težko, verjemite mi. Slez ali ajbiš… zadnja roža v mojem jegru 21/07/2017Uncategorized,Zdravilne rastline Uredi V mojem zeliščnjaku je prerasel že vse ostale rastline in privabljal čebele. Bolje bi bilo, če bi ga potrgala že pred kakšnim tednom, saj je večina cvetov že odcvetela.

V predgovoru k zbirki Vesolje jo je opredelil takole: "To je zavedanje, da je takó Zemlja kot vsaka najmanjša stvar na nji od nekdaj samo del vsega vesolja ..." Z Draganom Živadinovim, umetnikom, ki je dejansko poletel v vesolje, se bomo pogovarjali o tem, kako drugače razumemo vesolje, potem ko nam ga je Strniša ... "Resda gre pri sistemu i-VENT tudi iz ekonomskega vidika za rentabilno in smiselno naložbo, ki se ti hitro "povrne", a to ni bistvo vsega. Lažje je finance nameniti v produkt, v katerega verjameš tako ali drugače.

POVEZANE KNJIGE