Zgodovina knjige skozi knjige

Zgodovina knjige skozi knjige - Sara Ayad, Roderick Cave | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sara Ayad, Roderick Cave
DIMENZIJA
6,69 MB
IME DATOTEKE
Zgodovina knjige skozi knjige.pdf
ISBN
7530595158294

OPIS

Pet tisoč let knjižne zgodovine v eni sami knjigi!V času, ko se usodi tiskane in elektronske knjige prepletata na nove načine, nas delo Zgodovina knjige skozi knjige popelje skozi razvoj najpomembnejšega medija za prenos vsebine. Avtorja, ugledna strokovnjaka s področja zgodovine knjige, nas vodita od zapisov na grobnicah do prvih beležk na papirusih; od egiptovskih zvitkov do prvih kodeksov v rimskih časih; od ročno zapisanih knjižnih umetnin do iznajdbe različnih premikajočih se pomagal in tiskarskega stroja; in, na koncu, od tiskane knjige pa vse do njene digitalne ter elektronske različice ter bralnika in še naprej.Bogato ilustrirana monografija nam v izbranem jeziku ne predstavi samo različnih tipov medijev, s pomočjo katerih so ljudje v zadnjih petih tisočletjih zapisovali besedila, temveč nam na primerih konkretnih knjig pokaže tudi to, kako so se razvijale različne knjižne vsebine in kako so sčasoma uspele zaobjeti vso širino človekovih idej, ki jih je ta uspel spraviti med platnice. Zgodovina knjige skozi knjige je po več ko pol stoletja spet celovito delo, ki v slovenščini predstavlja vso razgibano zgodovino knjige – človekove najboljše prijateljice!Knjiga za vse ljubitelje knjig, ki spada v vsako (osebno) knjižnico!

1968. Pri Pionirskem listu začne izhajati izobraževalna priloga Vesela šola, ki je podlaga za še danes največje vseslovensko tekmovanje šolarjev v znanju.

COBISS. Ta knjiga obsega 5000-letno zgodovino knjige, ki jo prikazuje s pomočjo 100 pionirskih del: od zapisov na grobnicah do papirusa, od egiptovskih zvitkov vse do prvih kodeksov, od posebnih ročno napisanih knjig do iznajdbe tiska pa vse od tiskanih knjig do digitalne knjige.

POVEZANE KNJIGE