Zahodne Julijske Alpe

Zahodne Julijske Alpe - Klemen Janša | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Klemen Janša
DIMENZIJA
12,74 MB
IME DATOTEKE
Zahodne Julijske Alpe.pdf
ISBN
6815807538833

OPIS

Klasični vodnik po osrednjem slovenskem pogorju – na popolnoma prenovljen način!Zvezek prinaša opise mikavnega zahodnega dela Julijcev, ki so pretežno na italijanski strani meje. Poleg dobro obiskanih vrhov v skupinah Kanina, Viša in Montaža so v njem opisi nekaterih malo znanih področij, ki do sedaj v slovenščini še niso bila tako podrobno predstavljena in so zato še toliko bolj mamljiva: razdrapane Naborjetske gore nad divjo dolino Dunje, samozavestni greben Muzcev, dolgi greben Stola in Karmana, pa od ljudi in boga pozabljeni vrhovi zahodno od Strme peči. Tako natančnega vodnika zanje ni niti v italijanščini!PZS pripravlja serijo vodnikov po Julijskih Alpah. Ti enciklopedični vodniki kot prava enciklopedija v malem sistematično opisujejo vse na določenem območju, od najenostavnejših markiranih poti do zahtevnih brezpotij in celo lažjih plezalnih smeri. Gre za težko pričakovano prenovitev legendarnega dela Julijske Alpe Tineta Miheliča, vendar prilagojeno modernemu uporabniku. Pisci so izkušeni entuziasti, ki so vse opise preverili z lastnimi nogami in jih napisali tako za planince, ki delajo prve korake v gorski svet, kot za najbolj izkušene stezosledce in ljubitelje brezpotij ter normalnih pristopov na osamljene špice.Vodnike odlikuje sistematičnost, saj se strogo držijo enciklopedične zasnove. Opisom dolin in izhodišč za posamezna področja sledi poglavje o kočah in zavetiščih, najpomembnejši del pa so seveda opisi vseh vrhov in poti nanje. Knjige upoštevajo modernega uporabnika, tako da gre dejansko za hibrid med klasičnimi enciklopedičnimi in sodobnejšimi, bralcem prijaznejšimi izbirnimi vodniki. Pregledna in nazorna zasnova izpostavlja najpomembnejše podatke, dodane pa so GPS-koordinate vseh pomembnih točk in ilustrativne fotografije, ki pomagajo pri orientiranju. Iskanje podatkov še olajša prenovljena grafična podoba.

Avtor vodnika sodi med najboljše poznavalce teh gora, njegov vodnik iz leta 1998 pa je doživel več ponatisov in izdajo v italijanskem jeziku. Planinska karta Julijske Alpe v merilu 1:50.000 je namenjena pohodnikom in izletnikom. Karta je natisnjena na vodoodporni podlagi, je zelo odporna in se ne trga! GPS koordinati, turistični vodnik z opisi in fotografijami planinskih koč na hrbtni strani.

Poleg dobro obiskanih vrhov v skupinah Kanina, Viša in Montaža so v njem opisi nekaterih malo znanih področij ... Panoramski polet z Lesc v krasnem vremenu čez naše čudovite Julijske Alpe. 45 minut poleta sem stlačil v tri minute, je bila tudi občutek podoben, da je bilo... Zahodne Julijske Alpe Enciklopedični vodnik Klemen Janša 29,90 € Dodaj v košarico Nič ni nemogoče Kilian Jornet 22,50 € Dodaj v košarico Gora ni nora Zbirka planinskih izrekov in misli 23,00 € Dodaj v košarico Julijske Alpe 2.

POVEZANE KNJIGE