Vsi drugi se imenujejo ljubezen

Vsi drugi se imenujejo ljubezen - Peter Zobec | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Peter Zobec
DIMENZIJA
10,1 MB
IME DATOTEKE
Vsi drugi se imenujejo ljubezen.pdf
ISBN
2076979464501

OPIS

Vsi drugi se imenujejo ljubezen je izčrpno avtobiografsko delo enega najbolj prepoznavnih slovenskih ustvarjalcev s filmskega področja. Avtor Peter Zobec v knjigi predstavlja svojo razgibano življenjsko zgodbo, ki jo je popisal v zadnjih letih pred smrtjo. V njej razgrinja svoje otroško in mladostno obdobje, spomine na svojo družino, počitnikovanja, obdobje šolanja, spomine na 2. svetovno vojno, ki jo je dočakal v Beogradu. Preko obdobja študija, Peter Zobec v delu popisuje tudi svojo bogato kariero asistenta režije, organizatorja in režiserja masovnih prizorov pri številnih sloven skih in jugoslovanskih filmih ter televizijskih serijah, sodelovanje pri številnih koprodukcijskih celovečernih in televizijskih filmih, svoje delo in potovanja v tujino ... Vsi drugi se imenujejo ljubezen je intimna in odkritosrčna življenjska pripoved, obenem pa tudi dragocena kronika zakulisja slovenske in jugoslovanske kinematografije.

Igralka je ta mejnik obeležila tudi na družbenih omrežjih, na katerih je objavila svojo fotografijo iz otroštva. Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme.

V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini. Kulturo urejajo in vodijo redaktorice: Andreja Kočar, Nina Jerman, Melita Kontrec in Teja Kunst. Pasolini, Človeški kapital, Let domov, Vsi drugi se imenujejo ljubezen, Kurja polt 2, Manoel de Oliveira Gremo v kino V kinih se je zavrtel film režiserja Abela Ferrare, v katerem je Willem Dafoe odigral enega največjih filmskih umetnikov Piera Paola Pasolinija na njegov zadnji dan življenja. Odrska priredba filma Vsi drugi se imenujejo Ali (Angst essen Seele auf).

POVEZANE KNJIGE