Vrata nepovrata - Zemljevidi domotožja

Vrata nepovrata - Zemljevidi domotožja - Boris A. Novak | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Boris A. Novak
DIMENZIJA
8,85 MB
IME DATOTEKE
Vrata nepovrata - Zemljevidi domotožja.pdf
ISBN
7826815079802

OPIS

Vrata nepovrata je prvi slovenski ep, ki ga je pesniški klasik Boris A. Novak pisal več kot dvajset let. V prvi knjigi, Zemljevidih domotožja, zagledamo svet iz ptičje perspektive. Pred nami se izrišejo zemljevidi evropskih mest, Avstralije, Amerike, predvsem pa Slovenije, njenih jezer, polj, gora, mest in vasi. Ep Vrata nepovrata sestavljajo tri knjige, zato ne spreglejte nadaljevanj v naslednjih dveh letih (Čas očetov in Bivališča duš).

Ep Vrata nepovrata sestavljajo tri knjige, zato ne spreglejte nadaljevanj v ... Tridelni opus - gre za knjige Zemljevidi domotožja, Čas očetov in Bivališča duš - so literarni poznavalci že pred časom označili za pesnikovo življenjsko delo. Strokovna žirija, ki je Bivališčem duš (posredno pa celotnim Vratom nepovrata) 29.

Novak (1953), pesnik, pisatelj, dramatik, esejist, prevajalec, literarni znanstvenik in urednik, je eden najboljših slovenskih književnih ustvarjalcev za otroke, mladostnike in odrasle. Leta 1978 je na Filozofski fakulteti v Ljubljani diplomiral iz primerjalne književnosti, leta 1996 pa doktoriral.

POVEZANE KNJIGE