Vrata nepovrata - Zemljevidi domotožja

Vrata nepovrata - Zemljevidi domotožja - Boris A. Novak | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Boris A. Novak
DIMENZIJA
7,28 MB
IME DATOTEKE
Vrata nepovrata - Zemljevidi domotožja.pdf
ISBN
3394136150638

OPIS

Vrata nepovrata je prvi slovenski ep, ki ga je pesniški klasik Boris A. Novak pisal več kot dvajset let. V prvi knjigi, Zemljevidih domotožja, zagledamo svet iz ptičje perspektive. Pred nami se izrišejo zemljevidi evropskih mest, Avstralije, Amerike, predvsem pa Slovenije, njenih jezer, polj, gora, mest in vasi. Ep Vrata nepovrata sestavljajo tri knjige, zato ne spreglejte nadaljevanj v naslednjih dveh letih (Čas očetov in Bivališča duš).

Novak Ep Vrata nepovrata ima razgled na očete forme, predvsem na Danteja, a je hkrati tako vsebinsko kot oblikovno izrazito sodoben. PODJETJE Boris A.

Novak vrnil k bolj lirskemu registru, ki je vpet v močno kompozicijo 99 spevov. Ta knjiga predstavlja sintezo celote in sklepno nadaljevanje prvih dveh, obenem pa se po jezikovnem tonu in pesniških videnjih od njiju bistveno razlikuje.

POVEZANE KNJIGE