Ustvarjalnost

Ustvarjalnost - Osho | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Osho
DIMENZIJA
3,67 MB
IME DATOTEKE
Ustvarjalnost.pdf
ISBN
7661165702203

OPIS

Ustvarjalnost je najmogočnejša oblika upora. Če želite ustvarjati, se morate znebiti vseh vcepljenih vzorcev, sicer bo vaša ustvarjalnost zgolj posnemanje, popolno kopiranje. Ustvarjalni ste lahko samo, če ste samosvoji.Ustvarjalec ne more stopati po uhojeni poti. Hoditi mora sam; streti mora spone uma množice, se odtrgati od kolektivne psihologije. Osho razlaga, kako.Resnično, vsakdanje življenje je namreč ustvarjalnost. Ni vam treba v šolo, da bi se naučili ustvarjalnosti. Samo vase morate in pomagati pri razkroju ega. Ko ega ni več, je vse resnica, vse je lepo. In takrat je vse, kar se zgodi, dobro.Vedite, da ne ločujemo med majhnimi in velikimi stvarmi. Če se lahko iskreno nasmehnete, primete nekoga za roko in se nasmehnete, je to ustvarjalno dejanje, mogočno ustvarjalno dejanje. Dovolj je, da nekoga srčno stisnete k sebi, in že ste ustvarjalni. Dovolj je, da se ljubeče zazrete v nekoga … En sam ljubeč pogled lahko spremeni svet določenega človeka.Bodite ustvarjalni. Ne obremenjujte se s tem, kaj počnete, vendar vse počnite ustvarjalno, predano.

Ustvarjalni ste lahko samo, če ste samosvoji. Ustvarjalec ne more stopati po uhojeni poti. Ustvarjalnost.

Ustvarjalnost oziroma kreativnost je kompleksen psihološki fenomen, ki ga je mogoče opredeliti, raziskovati in/ali razumeti z različnih vidikov - z vidika sposobnosti, mišljenja, osebnostnih značilnosti ter procesa učenja in/ali ustvarjalnih dosežkov (Makel in Plucker, 2008, Runco, 2004). Ustvarjalnost je začetek vsakega inovacijskega procesa. Ustvarjalnost je kakorkoli začetek vsega novega, drugačnega, presenetljivega, konkurenčnega, prednostnega, vrednejšega, pomembnejšega, zanimivejšega, pametnejšega, dolgoročnejšega.

POVEZANE KNJIGE