SV. Brigita Švedska

SV. Brigita Švedska - Sv. Brigita Švedska | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sv. Brigita Švedska
DIMENZIJA
7,62 MB
IME DATOTEKE
SV. Brigita Švedska.pdf
ISBN
4335296664988

OPIS

Sveta Brigita Švedska, mistikinja iz 14. stoletja, ima v zahodnem mističnem izročilu pomembno mesto. Bila je poročena žena in mati osmih otrok. Po moževi smrti jo je Kristus poklical, da postane njegova nevesta in kanal za odrešenje ljudi. Višek njenega življenjskega poslanstva je ustanovitev meniškega reda »presvetega Odrešenika« (Ordo Sanctissimi Salvatoris).Nebeška razodetja so sad Brigitine mistične izkušnje in eden izmed biserov evropske srednjeveške književnosti. V njih Brigita neizprosno graja cerkveno hierarhijo, ki je krščanska samo po imenu, od znotraj pa jo razžira častihlepnost, nadutost, moralna nespodobnost in intelektualna ošabnost. Vse kristjane, ki so se oddaljili od evangeljskega ideala, poziva, naj se vrnejo k Bogu in se pokesajo za svoje grehe. Njena videnja sodbe in vic kažejo na skrivnostno enost tostranskega in onstranskega življenja v mistični resničnosti občestva svetih, »kajti Božja pravičnost ne more lagati, ko pravi, da se duše po smrti očiščujejo s trpljenjem v vicah ali pa se hitreje odrešijo po dobrih delih prijateljev!«

Nije joj namjera bila samo sudjelovali u Jubileju 1350., već je željela također dobiti od pape odobrenje za pravilo redovničke zajednice koju je kanila osnovati, koja će se zvati po Presvetom Spasitelju i biti sastavljena od redovnika i redovnica pod vlašću opatice. SV. BRIGITA ŠVÉDSKA matka, manželka, rehoľníčka (1303? - 1373) Po rozdelení západného kresťanstva v 16.

Proroctvo a Zjavenie Veľké prisľúbenie - sv. Brigita Švédska - 12 ročná pobožnosť.

POVEZANE KNJIGE