Razmišljanja v preddverju filozofije

Razmišljanja v preddverju filozofije - Ivan Urbančič | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivan Urbančič
DIMENZIJA
7,92 MB
IME DATOTEKE
Razmišljanja v preddverju filozofije.pdf
ISBN
3111819391134

OPIS

V program smo uvrstili tudi delo enega najvidnejših slovenskih filozofov Ivana Urbančiča. Njegovo premišljevanje namreč presega strokovna obzorja in se ukvarja z izrazito široko in danes še posebej aktualno tematiko o slovenstvu. S »slovenstvom« Urbančič razume slovensko narodno gibanje k lastni državnosti in slovenski narod z njegovo kulturo, katere sestavina je tudi filozofija. V svojih suverenih in drznih razmišljanjih se Urbančič ne ozira samo v zgodovino, ampak se še posebej ukvarja s položajem slovenstva danes.

- (Slovenska filozofska misel ; 16) Govor izročila in govor tehnike / Martin Heidegger (Freiburg, 11. aprila 1976): str.

predvsem pa nadaljuje tradicijo velike stoiške filozofije Zenona, Kleantesa in Hrisiposa. V Rimu in posebej v miselnem svetu Marka Avrelija se je grška stoa v svojevrstni sintezi sčasoma prepojila s starorimskim idealom možatosti in kreposti (virtus) in kot taka postala nekakšna rimska centralna ... Razmišljanja v preddverju filozofije Ivan Urbančič 23,00 € Dodaj v košarico Moč in oblast Iz pomnjenja konca in začetka Ivan Urbančič 27,88 € Dodaj v košarico V kavarni eksistencialistov Svoboda, bit in marelični koktajli Sarah Bakewell 29,00 € Nazadnje je leta 2014 izšlo delo Razmišljanja v preddverju filozofije.

POVEZANE KNJIGE