Piksel

Piksel - Krisztina Tóth | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Krisztina Tóth
DIMENZIJA
10,9 MB
IME DATOTEKE
Piksel.pdf
ISBN
5424569694994

OPIS

Človek se jezika ne nauči zaradi nekoga – pravi profesorica in že med izgovarjanjem čuti, da je to laž, saj, kako da ne. Izključno zato. Zaradi svoje matere se naučimo govoriti, da nas potem nikoli več ne bi poslušala in razumela, nato se pa učimo tuje jezike, da bi še kar naprej ostali tujci. Zmeraj več jezikov, zmeraj bolj tuji v svetu.Krisztina Tooth (1967) je že za svojo prvo pesniško zbirko dobila priznanje, potem so si nagrade, vse do najprestižnejših, kar sledile. Sodi med najbolj brane in priljubljene avtorice na Madžarskem. Trideset kratkih zgodb, ki jih je objavljala kot podlistke v tedenski prilogi časopisa Noepszabadsoag, je leta 2011 združila v knjigo z naslovom Piksel. Pri tem si je zamislila zaporedje, ki ga tematsko določajo deli telesa in s pomočjo tega vodila izoblikovala strukturo, pri kateri že obravnavani, »uporabljeni« deli, podobno kot pri sestavljankah, vnaprej zarisujejo še manjkajoče elemente. Zgodbe so kratke, zgoščene, lahko jih beremo posamično in naključno, hkrati pa sestavljajo tudi večjo celoto. Krisztina Tooth premore izredno socialno občutljivost; opazuje, zbira, beleži, fotografira nenavadne, zanimive, drugačne ljudi, stvari, detajle, vzgibe in gospodari s tem, kar vidi in izkuša. Piksel ima avtentičen vonj po življenju, v njem nastopajo prepričljivi posamezniki, ki so drugačni, marginalizirani, ožigosani…Kot da jih združuje neki manko, ki ga ni mogoče zapolniti; zgodbe se zato ne morejo zares končati, v tem pa navsezadnje tiči čarna skrivnostnost.

616 likes · 6 talking about this · 9 were here. Koło Naukowe Studentów Politechniki Gdańskiej Life at Piksel is all about collaboration.

T: 01 724 44 35 F: 01 724 44 39 E: [email protected] www.pikselprint.si. Kje smo? ... Formalno je piksel točka, ki nima oblike ali določene velikosti, le informacije o karakteristiki (barva, intenziteta) slike.

POVEZANE KNJIGE