Od hiše do niše

Od hiše do niše - Špela Ledinek Lozej | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Špela Ledinek Lozej
DIMENZIJA
9,69 MB
IME DATOTEKE
Od hiše do niše.pdf
ISBN
7775683467040

OPIS

Kuhinja je središče, je srce doma. V kuhinji poteka velik del vsakdanjika, poleg jedi se tu oblikuje tudi življenjski slog in družbeni položaj. Kuhinje, kuhinjske prakse in reprezentacije so se v 20. stoletju spreminjale. Oblika, raba in pomen kuhinje so bili povezani s splošnimi in tudi z (mikro)regionalno specifičnimi gospodarskimi, družbenimi, demografskimi, kulturnimi in ideološkimi okoliščinami in naposled tudi z družbeno-ekonomskimi razmerami gospodinjstva. V knjigi je predstavljen formalni razvoj kuhinje v razmerju s spremembami kuhinjskih praks ter podob kuhinje v Vipavski dolini v 20. stoletju.

1995, 712 m2 zemljišča, Poslovno stanovanjski objekt, prodamo. Cena: do cca 168.000,00 EUR Dober tloris hiše naredi prostor uporaben do zadnje niše - Marles.

Razvoj kuhinje v Vipavski dolini; Založba ZRC .... Glasnik Slovenskega etnološkega društva , letnik 55, številka 1/2, str.

POVEZANE KNJIGE