Nenavadni poraz

Nenavadni poraz - Marc Bloch | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marc Bloch
DIMENZIJA
7,91 MB
IME DATOTEKE
Nenavadni poraz.pdf
ISBN
2581838781266

OPIS

Nenavadni poraz je znamenito pričevanje analovca Marca Blocha iz leta 1940, ki ga je sam označil kot določujoče za svoje življenje in zanj kot zgodovinarja. Je prerez francoske kolaboracije skozi oči vojaka in učenjaka, kronika vojaškega poraza maja– junija 1940 ter družbenih, političnih, ekonomskih in kulturnih dejavnikov kot materialnih pogojev zgodovinskih dogodkov. Zajema tri ravni: zgodovinopisno analizo procesov, ki so pripeljali do druge svetovne vojne, da se je zgodila tako, kot se je; osebno izkušnjo, ki povezuje pričevanje in zgodovinopisje in s tem daje esejističnemu delu angažirano pričevanjsko dokumentarnost, ter sklepno razpravo, v kateri se avtor prek drugega dela vrne k prvemu in opravi sintezo, razmišlja o pomenu odpora ter vprašanju vesti. Knjigo skleneta avtorjev testament in spremna beseda soborca Georgesa Altmana.Knjigo navezujemo na Sohn-Rethlovo študijo Ekonomija in razredna struktura nemškega fašizma, Mandelovo študijo Pomen druge svetovne vojne ter Krleževe pričevanjske zapise Evropa danes in drugi eseji.

polletje 2015 1. AHA ČIČ, Kozma Jezi čni možje : zgodba o slovenskem jeziku / Kozma Aha čič ; [ilustriral] Jaka Vukoti č. Nenavadni posli družine Janković na Hrvaškem.

To je razlog, da smo v ... Čeprav je poraz dejstvo in naraven vidik našega obstoja, še ne pomeni, da padec ne boli. Biti poražen je boleče.

POVEZANE KNJIGE