Mamaočka

Mamaočka Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
5,49 MB
IME DATOTEKE
Mamaočka.pdf
ISBN
7346215816346

OPIS

Komu je namenjen izbor pesmi v knjigi Mamaočka?V prvi knjigi zbirke Bombonjera so objavljeni pesniški verzi slovenskih pesnic in pesnikov, ki so se uveljavili vsak v svojem času. Te njihove pesmi je slišati kot misli otrok, ki na različne načine opevajo svoje starše. Pesmi za knjigo Mamaočka je skupaj z urednico Natalijo Krese izbrala literarna zgodovinarka in univerzitetna profesorica Milena Mileva Blažić, ilustrirala pa Pšena Kovačič, ki jih na izviren način ponuja v igrivo in inovativno branje. Otrokom in vsem, ki so bili nekoč otroci! Torej staršem in vsem otrokom, ki bodo nekoč to še postali. Prav tako je namenjena tudi vzgojiteljem v vrtcih in učiteljem v šoli, saj antologijski izbor pesmi na izbrano témo sega daleč nazaj v prejšnje stoletje in se končuje v sedanjem. V vizualno inovativno predstavljeni zbirki, ki ni naključno dobila takega naslova, so izbrane pesmi, ki se neubranljivo vabljivo ponujajo kot najslajši bomboni v bombonjeri, ki vselej teknejo!

Gre namreč za povojni čas, ko je veliko ţensk ostalo samih in jih je bremenila teţka naloga, in sicer vzgojiti svoje otroke brez očetove podpore. Tukaj je tudi zanimivo pisateljičino Tipično besedilo z obravnavo enoroditeljske družine je napisala Kristina Brenk in ga izvirno poimenovala Mamaočka (Golobje, sidro in vodnjak, 1960).

GRAFENAUER ZALOŽBA d.o.o. Nimamo še vsebine.

POVEZANE KNJIGE