Magične zgodbe starega Egipta

Magične zgodbe starega Egipta - Alma M. Karlin | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alma M. Karlin
DIMENZIJA
9,83 MB
IME DATOTEKE
Magične zgodbe starega Egipta.pdf
ISBN
8806777873212

OPIS

Na svoji poti okrog sveta je Celjanka Alma M. Karlin (1889– 1950) konec leta 1927 obiskala tudi afriško celino in jo občutila kot »deželo skrivnostnih urokov in potopljenih kultur.« Toda v prvi stik z njo je prišla že veliko prej, v letih tik pred prvo svetovno vojno, ko je – medtem ko je delala in študirala v Londonu, ki je na začetku 20. stoletja prekipeval od številnih okultnih združb in magičnih praks – z velikim zanimanjem obiskovala Britanski muzej ter v egipčanskem oddelku zavzeto študirala razstavljene eksponate, ki so ji bili marsikdaj v magično spodbudo za kakšno od njenih kratkih zgodb. Starogipčanska civilizacija je bila tako ena prvih visokih kultur, s katerimi se je Alma podrobneje seznanila, čeprav je kot teozofinja marsikatero zgodbo iz star(odavn)ega Egipta prepletla z dediščino mitološke Atlantide, ki naj bi bila praizvor vseh civilizacij, tudi staroegipčanske.

Magične zgodbe starega Egipta. Monografija o Almi M Karlin ki osvetli njeno strast povezano s staroegipčansko kulturo hkrati pa posveti tudi v prostor teozofske misli ki se ji je bolj posvetila v ... Magične zgodbe starega Egipta. Alma Karlin.

Delo sestavljajo štiri črtice, eno daljše prozno besedilo ter podroben in s slikovnim gradivom dopolnjen opis bogatega življenja avtorice. Magične zgodbe starega Egipta. Redna cena: ...

POVEZANE KNJIGE