Ljudje na burji

Ljudje na burji - Milan Petek Levokov | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Milan Petek Levokov
DIMENZIJA
11,69 MB
IME DATOTEKE
Ljudje na burji.pdf
ISBN
8745855045864

OPIS

Dejstvo, da je Milan Petek Levokov napisal roman o navidezno odmaknjenem, nepomembnem življenju starca, ki v domu za ostarele čaka na odrešitev, ki mu jo lahko prinese samo smrt, pa naj se to še tako kruto sliši, govori o pretanjenosti avtorja, ki preko nepomembnega in za družbo že nekoristnega starca odslikava podobo naše Goriške, Soške in Vipavske doline, a istočasno tudi postavlja ogledalo naši sedanji družbi...Milan Petek Levokov je s to knjigo dodal v mozaik naše, primorske samobitnosti, pomemben, svetel kamenček, ki izstopa iz dogočasne, a tudi pogubne sivine našega vsakdana.

Rodil se je leta 1960 na Ptuju, otroštvo je preživel v Veliki Nedelji (pri Ormožu), po študiju prava na ljubljanski univerzi pa že vrsto let živi v Novi Gorici, kjer dela kot sodnik.Kot otrok je rad bral, želel pa si je postati raziskovalec v Afriki ali astronavt.V gimnazijskih časih je objavil nekaj ljubezenskih zgodb v Zabavniku, v rubriki Skrivnosti mladih src. Cvetka Lipuš: Kaj smo, ko smo Milan Petek Levokov: Ljudje na burji Julia Franck: Ljubeznivec Bernard Nežmah: Pogovori z Merkujem Recenzije so napisali Nada Breznik, Maja Žvokelj, Urban Tarman in Robert Šabec. Na Burji Istrska ulica 38, 6240 Kozina Telefon: +386 70 277 277, +386 51 646 333 E-mail: [email protected] Facebook Na Burji ii ljudje na burji m. petek levokov kud apokalipsa 2015 poŠtnino plaČa kupec, moŽna je menjava za druge knjige, Človek občuti pri 0°C in burji zgolj 30 kilometrov na uro tak mraz, kot bi bilo približno -10°C, če pa burja zapiha pri isti temperaturi s 60 kilometri na uro, občutimo že -16°C.

Skozi bitko za dodani napis v slovenščini spoznavamo starčevo zgodbo, vse od otroštva, srečanja njegove ljubezni in odraslega življenja do starosti, v kateri se je znašel zdaj. Ljudje na burji . Jack Nicholson je eden izmed mojih najdražjih.

POVEZANE KNJIGE