Kruh moj vsakdanji

Kruh moj vsakdanji - Klemen Košir | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Klemen Košir
DIMENZIJA
6,8 MB
IME DATOTEKE
Kruh moj vsakdanji.pdf
ISBN
1703622437007

OPIS

Recepti v knjigi temeljijo na postopku dolgotrajnega zorenja testa, pri katerem zaradi minimalne uporabe kvasa testo fermentira počasneje kot pri klasični zamesitvi. Princip od nas zahteva več časa za pripravo in načrtovanje, prav tako več discipline in potrpljenja.Kruh je hrana, navada, rutina, simbol blagostanja in bolečina. Kos kruha je gesta, ko se razdaja, kdor stiska ga k sebi, bližino razdvaja. Kruh je kultura, bonton in omika, komur ga umanjka, spoštljivo ga vika. Kdaj ga je premalo, še raje preveč, nekomu je blizu, spet temu ni všeč. jemo ga za praznik, jemo ga vsk dan, je ga, kdor zdrav je ali bolan. Črn je gost, pogosto težak, beli dehteč, ves pihast, sladak. Kruh je obred, totem in znak, kruh je pravica, a ne okuša je vsak. Visoko čaščen je, postavljen na oltar, pogosto spregledan in vržen tja stran. V nem skrite so solze, garanje in kri, tleč spomin na težke dni. Kruj je upor, delitev, oblast, topel kot želja je, nuja in strast. Kruh je zapoved, življenska obveza, prikladna parola, zahrbtna pretveza. Kruh je tradicija, družbena slika, zgodovina v malem, razredna razlika. Ko se nam duša za hipec umiri, z njim hranimo ribe, labode, gosi.

Za več podatkov klikni na povezave. Kruh je ena od prvih pripravljenih jedi, poznali so ga že v kameni dobi.

od mama Joža. Deli: Že ob vstopu v trgovino nas objame prijeten vonj sveže pečenega kruha in ... Kruh je hrana, navada, rutina, simbol blagostanja in bolečina.

POVEZANE KNJIGE