Etnologija vrat

Etnologija vrat - Pascal Dibie | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Pascal Dibie
DIMENZIJA
6,49 MB
IME DATOTEKE
Etnologija vrat.pdf
ISBN
4214511387490

OPIS

V knjigi o vratih avtorja zanima banalnost, vsakdanjost hoje skozi vrata: ljudje namreč stopamo skozi najrazličnejša vrata 400– 500 krat na dan. Vprašanje je torej, zakaj je človeštvo za tako vsakdanje dejanje – prehajanje iz enega prostora v drugega – iznašlo tako zapletene naprave in tako raznovrstno »etiketo«. Dibie trdi, da vrata nikoli niso nekaj nevtralnega in da je vprašanje zunaj/znotraj eminentno filozofsko in kulturno vprašanje.Knjiga zajema čas od predzgodovine do danes, geografsko pa domala ves svet, opisuje realna in simbolna vrata, verovanja v zvezi s prehodi, pa tudi vlomilce in francoske hišnice … Pri tem pa je treba omeniti tudi imeniten avtorjev slog, ki ni nikoli dolgočasen, prav narobe, poln francoskega esprija.

Hiša brez vrat nima pravega smisla, predstavitev vrat brez hiš, ki jim pripadajo, pa tudi ne. Le redkim so dodali fotografijo stavbe in njen tloris, kjer se lahko razbere orientacijo vrat glede na strani neba in funkcijo, kamor pač vodijo - vhodna/stranska. ETNOLOGIJA VRAT / Pascal Dibie V knjigi o vratih avtorja zanima banalnost, vsakdanjost hoje skozi vrata: ljudje namreč stopamo skozi najrazličnejša vrata 400-500 krat na dan.

novembrom. Vsebinska izhodišča: 1) Predstavitev zgodovine društva in festivala Mesto žensk ter sestrskih festivalov Rdeče zore, Lezbična četrt in Deuje babe v kontekstu mreženja sorodnih festivalov (mreža Gendernet) in širše scene (pregled feminističnih in ženskih pobud ter medijev v Sloveniji). 39 Etnologija.

POVEZANE KNJIGE