Ekonomija dobrega in zla

Ekonomija dobrega in zla - Tomáš Sedláček | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tomáš Sedláček
DIMENZIJA
9,49 MB
IME DATOTEKE
Ekonomija dobrega in zla.pdf
ISBN
5668755481181

OPIS

Sedláček daje ekonomiji novo razsežnost, doseg in razmah. Prepleta jo s filozofijo, umetnostjo, religijo in sodobno filmsko produkcijo ter jo vzame iz oklepa zgolj tehnične analize. Popelje nas na pustolovsko potovanje h koreninam naše civilizacije. S primeri starih Sumercev, Hebrejcev, antičnih mislecev in Descartesa nam pokaže, kako navdihujoče je spremljanje sprememb v človekovem samospraševanju s stališča ekonomije, če je slednja postavljena v širši kontekst. Zaradi avtorjeve razgledanosti, poglobljenega znanja in berljive obdelave je knjiga enkratna priložnost, kako spoznati naš čas, samega sebe in svoj odnos do gmotnih dobrin in duhovnih vrednot.»Čudovito napisano ... do konca nisem mogel odložiti knjige, ker nisem mogel razmišljati o ničemer drugem. ... Obvezno branje.«Samuel Brittan, Financial Times„Nikoli mi ni prišlo na misel, da bi knjiga o ekonomiji lahko bila tako zanimiva in zabavna. Neverjetno je, koliko ima ekonomija skupnega s filmom, glasbo in umetnostjo. Če boste to knjigo odprli na katerikoli strani, vas bo popeljala na pot po vznemirljivih temah, ki jih niti v sanjah ne bi povezovali z ekonomijo.“Quincy Jones, glasbenik in producentTomáš Sedláček (1977) je češki ekonomist in univerzitetni predavatelj. Že pri 24 letih je deloval kot svetovalec Vaclava Havla in velja za enega najbolj prodornih mladih ekonomistov na svetu. Od leta 2011 dalje dela kot makroekonomski analitik za Češko centralno banko (ČSOB), predava na Karlovi univerzi v Pragi, piše kolumne in je priljubljen radijski in televizijski komentator.

Tomáš Sedláček Prevod: Peter Kuhar, Niki Neubauer Spremna beseda: Václav Havel Založba: Družina Število strani: 356 Leto izdaje: 2014 ISBN: 978-961-04-0125-4 Mere: 160 x 230 mm Vezava: trda Ekonomija dobrega in zla Tomáš Sedláček. Sedláček daje ekonomiji novo razsežnost, doseg in razmah.

ekonomija dobrega in zla. Ekonomija dobrega in zla Avtor: Tomáš Sedláček Sedláček daje ekonomiji novo razsežnost, doseg in razmah. Prepleta jo s filozofijo, umetnostjo, religijo in sodobno filmsko produkcijo ter jo vzame iz oklepa zgolj tehnične analize. Ekonomija dobrega in zla Tomáš Sedláček Po sledeh človekovega spraševanja od Gilgameša do finančne krize.

POVEZANE KNJIGE