Ekonomija dobrega in zla

Ekonomija dobrega in zla - Tomáš Sedláček | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tomáš Sedláček
DIMENZIJA
5,49 MB
IME DATOTEKE
Ekonomija dobrega in zla.pdf
ISBN
9925441212916

OPIS

Sedláček daje ekonomiji novo razsežnost, doseg in razmah. Prepleta jo s filozofijo, umetnostjo, religijo in sodobno filmsko produkcijo ter jo vzame iz oklepa zgolj tehnične analize. Popelje nas na pustolovsko potovanje h koreninam naše civilizacije. S primeri starih Sumercev, Hebrejcev, antičnih mislecev in Descartesa nam pokaže, kako navdihujoče je spremljanje sprememb v človekovem samospraševanju s stališča ekonomije, če je slednja postavljena v širši kontekst. Zaradi avtorjeve razgledanosti, poglobljenega znanja in berljive obdelave je knjiga enkratna priložnost, kako spoznati naš čas, samega sebe in svoj odnos do gmotnih dobrin in duhovnih vrednot.»Čudovito napisano ... do konca nisem mogel odložiti knjige, ker nisem mogel razmišljati o ničemer drugem. ... Obvezno branje.«Samuel Brittan, Financial Times„Nikoli mi ni prišlo na misel, da bi knjiga o ekonomiji lahko bila tako zanimiva in zabavna. Neverjetno je, koliko ima ekonomija skupnega s filmom, glasbo in umetnostjo. Če boste to knjigo odprli na katerikoli strani, vas bo popeljala na pot po vznemirljivih temah, ki jih niti v sanjah ne bi povezovali z ekonomijo.“Quincy Jones, glasbenik in producentTomáš Sedláček (1977) je češki ekonomist in univerzitetni predavatelj. Že pri 24 letih je deloval kot svetovalec Vaclava Havla in velja za enega najbolj prodornih mladih ekonomistov na svetu. Od leta 2011 dalje dela kot makroekonomski analitik za Češko centralno banko (ČSOB), predava na Karlovi univerzi v Pragi, piše kolumne in je priljubljen radijski in televizijski komentator.

S primeri starih Sumercev, Hebrejcev, antičnih ... Ekonomija dobrega in zla Poslušaj (1:46) Janja Viher, direktorica Zavoda za turizem Maribor - Pohorje pravi, da knjiga Tomáša Sedláčka , češkega ekonomista in univerzitetnega predavatelja, ki je bil že v mladih letih svetovalec Vaclava Havla in velja za enega najbolj prodornih mladih ekonomistov na svetu, tudi njej kot ekonomistki ... Če potegnemo črto, lahko rečemo, da je Sedláčkova knjiga Ekonomija dobrega in zla prvovrstna in se zlahka kosa s Pikettyjevo knjigo Kapital v 21. stoletju.

In De economie van goed en kwaad bekijkt Sedlácek zijn va... Ekonomija dobrega in zla. Po sledeh človeškega spraševanja og Gilgameša do finančne krize.

POVEZANE KNJIGE