Dukla

Dukla - Andrzej Stasiuk | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrzej Stasiuk
DIMENZIJA
3,18 MB
IME DATOTEKE
Dukla.pdf
ISBN
9358598218155

OPIS

Novelistična zbirka Dukla (1997) Andrzeja Stasiuka – in osrednja zgodba v njej – je poimenovana po kraju ob meji s Slovaško, v katerem se pripovedovalec ustavlja, kadar potuje po južni Poljski. Opisi poti in mesteca, zaustavljenega v času, pogreznjenega v lenobnost in zatišje karpatske pokrajine, se prepletajo s spomini na neki drug kraj in pripovedovalčeva otroška doživetja v njem na obiskih pri starih starših, delavnem in pobožnem dedu ter skeptični, preudarni babici, ki so jo obiskovali duhovi dragih pokojnikov, ne da bi v tem videla kaj nenavadnega.Duklo odlikuje pisateljev značilni slog liričnega opisa prostora, kraja, pokrajine ali potovanja, ki meji na epifanijo, pregnetenega v spominu in domišljiji, prežetega z metafizičnimi premišljevanji. Knjigo zaključi več kratkih poetičnih zapisov o ljudeh, živalih, naravi iz podkarpatskega sveta z refleksivnimi poantami, ki osebna, čutno nazorna doživetja prenašajo na raven občečloveškega in univerzalnega.

Nicholas, the Palace Klobušických, the Town Hall and the Rákoczi Palace are all located within walking distance. Dukla. 1,940 likes · 2 talking about this.

Adres e-mail: [email protected] Dukla is a town and an eponymous municipality in southeastern Poland, in the Subcarpathian Voivodeship.The town is populated by 2,127 people (02.06.2009). while the total population of the commune containing the town and the villages surrounding it is 16,640.The total area of the commune is 333.04 square kilometres (128.59 sq mi). HC Dukla Jihlava - klub Tipsport extraligy ledního hokeje ER.

POVEZANE KNJIGE