Drame, 2

Drame, 2 - Evald Flisar | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Evald Flisar
DIMENZIJA
7,89 MB
IME DATOTEKE
Drame, 2.pdf
ISBN
8369278204150

OPIS

V knjigi so zbrana naslednja dramska dela Evalda Flisarja:- Sončne pege- Poslednja nedolžnost- Akvarij- Antigona zdaj- Šakuntala- Vzemi me v roke- Komedija o koncu svetaV marsikateri Flisarjevi igri srečamo živ svet onostranstva, vzporedno razsežnost. Ko liki začno prodirati skozi tanko opno med svetovoma, se njihove sanjske zmožnosti okrepijo. Ironično je, da se poveča tudi možnost njihovega padca. Vendar spoj neizprosnih sanj in nenaravno vztrajnega padanja ustvari morda najbolj čustveno nabite trenutke v zgodovini gledališča.Pri Flisarju gre za dramatiko sveta, ki je tik pred katastrofo. Žanrsko gre večinoma za opredeljene tragikomedije, ki s priročnimi sredstvi humorne in cinično-ironične distance zrejo na povsem tragično vsakdanjost človeka.Komičnost Sončnih peg je zabavna, avtor piše duhovito, gladko, obvladano, drama je odlično komponirana.Poslednja nedolžnosti zagovarja temeljno pozornost do drugega in pravi: drugi ne more biti sredstvo mojega egoizma, reševanja mojih problemov.V Akvariju dramsko dogajanje temelji na jezikovno izbrušeni konverzaciji in ne na zunanjih efektih. Avtor suvereno obvladuje in izvirno kombinira različna jezikovna sredstva in ustvarja duhovite besedne igre.V Antigoni predstavlja zelo temno in pesimistično podobo našega časa in sveta.Vzemi me v roke je zgodba o tem, kako je Smrt naša edina Resnica in je zato edino smiselno, da zaupanje z medsebojnim zaupanjem spremenimo v Upanje.Komedija o koncu sveta je demonstracija dejanskega stanja sveta skozi fikcijo z občutkom za distanco.

V ospredju predstave, ki jo bodo v živo prenašali z Velikega odra MGL, je 15-letna Mia in njen problematičen odnos z družinskimi člani, zlasti z mamo. Igralske drame. Iz igre Akterskie dramy.

Knjiga je v odličnem stanju. Drame so po večini razdeljene na dejanja, ta pa so sestavljena iz prizorov ali nastopov. Kratke igre so po navadi enodejanke, daljše pa imajo poljubno število dejanj, med njimi najbolj navadne so tridejanke in petdejanke.

POVEZANE KNJIGE