Alpske skupnosti

Alpske skupnosti - Pier Paolo Viazzo | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Pier Paolo Viazzo
DIMENZIJA
7,10 MB
IME DATOTEKE
Alpske skupnosti.pdf
ISBN
1313401202035

OPIS

»Pier Paolo Viazzo je torinski antropolog, ki se je s knjigo Alpske skupnosti, ki jo ponujamo v slovenskem prevodu, uvrstil med vodilne predstavnike antropološkega preučevanja alpskih družb. Še pred nekaj desetletji je bila socialna antropologija Alp sorazmerno zanemarjeno polje. Viazzova na številke oprta revizija alpskih družb pa je dobila najodmevnejši in nemara tudi najproduktivnejši izraz v prenovi preučevanja alpskih migracijskih procesov in mobilnosti. Tudi v raziskavah teh procesov prevladuje historični vidik, čeprav se nikakor ne omejujejo na preteklost. Viazzo je s svojimi raziskavami pomembno pripomogel k reviziji podob alpske in sploh gorske zaostalosti in odročnosti, ki jih je nakopičilo obdobje od sredine devetnajstega do sredine dvajsetega stoletja.« (iz spremne študije)

Matična št: 6618243000. Davčna št: 37925075 Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi alpske lige v gosteh premagali mlado ekipo Salzburga z 2:1 (1:0, 1:0, 0:1).

Količina padavin se znižuje od zahoda proti vzhodu. Kolesarski turizem - z ali brez električnega vetra v hrbet - lahko postane stalen finančni priliv za alpske skupnosti skozi celo leto. Glede na svoje izkušnje lahko planinske organizacije potrdijo, da je aktivna in priljudna intervencija učinkovito orodje za preprečevanje konfliktov in težav, ki lahko nastanejo zaradi rabe poti s strani ... Alpski prostor je zaradi staranja in izseljevanja prebivalstva ter ranljivega rastlinstva in živalstva precej izpostavljen tveganjem, da bo izgubil svoje posebnosti.

POVEZANE KNJIGE