Zver v džungli in druge zgodbe

Zver v džungli in druge zgodbe - Henry James | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Henry James
DIMENZIJA
3,28 MB
IME DATOTEKE
Zver v džungli in druge zgodbe.pdf
ISBN
1124808110278

OPIS

Med zasuki in ovinki mesecev in let je nekaj prežalo nanj kot prihuljena zver v džungli. Pri tem ni bilo pomembno, ali je zveri usojeno, da ga pokonča ali da bo pokončana sama. Zanesljivo je bilo zgolj, da bo stvor neizbežno planil, iz tega pa je sledil zanesljiv nauk, da rahločuten moški ne bo jemal s sabo dame, če gre lovit tigra – s takšno prispodobo si je namreč naposled predočil svoje življenje.V svoji petinštiridesetletni karieri je ameriški pisatelj Henry James (1943-1916) ustvaril več kot dvajset romanov, čet sto kratkih zgodb ter obsežen in vpliven korpus literarne kritike.Med njegove največje dosežke sodijo razvoj »mednarodnega« romana, v katerem je raziskoval razlike in trke med ameriško in evropsko kulturo, in formalne inovacije v umetniški prozi. V svojem srednjem in – slogovno zelo zahtevnem – poznem obdobju pa je mednarodno tematiko bodisi opustil bodisi podredil drugim platem človeške psihologije in medsebojnih odnosov. V to obdobje sodijo tudi tri daljše novele, ki jih prinaša knjiga Zver v džungli in druge zgodbe.

Samira Kentrić "Najboljše zgodbe sveta" - knjiga, s katero se vse začne. Z leti je tiskarska industrija objavila okoli sto publikacij - revidiranih in dopolnjenih.

Lepotica in zver RUIZ: Sneguljčica RUIZ: Pepelka ... Avtor: Machado de Assis Naslov: Dušeslovec in druge zgodbe Založba: Sanje, 2013 Cena: 18,95 evrov. Nekatere knjige Slovenci beremo prepozno.

POVEZANE KNJIGE